Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etätapahtuma - kirjailijavieraana Eino Santanen

Helsingin kaupunginkirjaston vieraana kirjailija Eino Santanen. Häntä haastattelee kirjastovirkailija Tiina Koskinen

Tapahtuma toteutetaan keskustakirjasto Oodissa ja on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla tiistaina 12.5. klo 13. Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi 

Koko tuleva ohjelmisto: http://helmet.fi/kirjastohelsinkilive
Menneiden tapahtumien taltioinnit: https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/web/helsinkikanava/folder?groupItemId=39419587

Eino Santanen (s. 1975) on kirjoittanut viisi runokirjaa. Hänen ensimmäinen novellikokoelmansa rakas kapitalismi pilkku (Teos) julkaistaan 14.5.2020. Santanen on palkittu Kalevi Jäntin –palkinnolla vuonna 2006 runokokoelmastaan Merihevonen kääntää kylkeään. YLE:n Tanssiva karhu –palkinto myönnettiin Santaselle vuonna 2015 runokokoelmasta Tekniikan maailmat.

Santanen pohtii teoksissaan suuria teemoja – jopa häkellyttävän ajankohtaisia. Rakasta kapitalismia lähestytään mustan huumorin ja tarkan suurennuslasin läpi. Kapitalismin nykyilmiöt yhdistettyinä kielen ja tekstin uudistamiseen saavat lukijan valpastumaan. Santanen kaipaa kirjallisuuteen elinvoimaa ja uutta liikettä. Talous, raha, pörssiromahdus, automaatio, teknologia ovat keskeisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä, joita Santanen lähestyy runojen, proosarunojen ja lyhytproosan keinoin. Viisaasti herätellen ja tarkan oivaltavasti. Lukija on löytänyt uuden, joskus absurdin näkökulman aikaamme, itseensä. 
 

kuva: Stefan Bremer  


Eino Santasen teokset Helmet-kirjastoissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SSantanen%2C%20Eino__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt


***

Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.

 

Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

12.5.2020 klo 13.00 - 13.30

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 8.5.2020