Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Etätapahtuma - kirjailijavieraana Jani Saxell

Helsingin kaupunginkirjaston vieraana kirjailija Jani Saxell. Häntä haastattelee tuoreesta Helsinki Underground -romaanista (WSOY, 2020) kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen

Tapahtuma toteutetaan keskustakirjasto Oodissa ja on katsottavissa livenä helsinkikanava.fi -sivulla torstaina 14.5. klo 13. Tallenteen voi myöhemmin katsoa samalta sivulta: https://www.helsinkikanava.fi 

Koko tuleva ohjelmisto: http://helmet.fi/kirjastohelsinkilive
Menneiden tapahtumien taltioinnit: https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/web/helsinkikanava/folder?groupItemId=39419587

Helsinki Underground on maaginen romaani, jossa huikeat fantasiat kohtaavat raadollisen realismin. Kirjassa sukelletaan kaupungin monenkirjaviin kerrostumiin ja ennustetaan seuraavien vuosikymmenten trendit ja mullistukset.

Kun syksyllä 2047 Helsingin Kalasatamassa alkaa kadota ihmisiä, Verna ja hänen ystävänsä Emppu ja Paloma ryhtyvät tutkimaan tapauksia.

Lammassaareen leiriytyneet vanhauskoiset herättävät epäilyksiä, mutta jäljet johtavat myös läheisen keinosaaren erityistalousalueelle ja Östersundomin Muinaismetsään.

Kaduille alkaa ilmestyä hahmoja menneisyydestä, ja tuntuu kuin koko kaupunki olisi mennyt sekaisin: verisen kevään 1918 Sörnäistenkaupunki on herännyt eloon, ja Madame Tupun salongissa kohtaavat kieltolain aikaiset merkkihenkilöt.
 

kuva: Pertti Nisonen  


Jani Saxellin teokset Helmet-kirjastoissa: https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__SSaxell%2C%20Jani%2C__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt


***

Helsingin kaupunginkirjasto tuottaa kirjallisuuteen liittyviä, hyödyllisiä ja hauskoja sisältöjä helsinkikanavalle.

https://www.helsinkikanava.fi/fi_FI/info 

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja Pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia "Kaupunkilaisten videot"-videoita.

 

Helsinki-kanava (Keskustakirjasto Oodi)

14.5.2020 klo 13.00 - 13.30

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 13.5.2020