Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Monika Fagerholms författarporträtt

Författarbesök: Monika Fagerholm

“Här är det ibland fråga om liv eller död.”

Så svarar författaren Monika Fagerholm i en intervjufråga i februari 2020, som en del av sitt resonemang om de småortsmiljöer som fascinerar henne så. Sådana miljöer hon skrivit om och även lever i. Och de som på scen eller i det mer privata har fått höra Fagerholm tala om litteratur och skrivande, vet att även där är det fråga om liv eller död.

Fagerholms nya roman, Vem dödade Bambi?, publicerades under hösten 2019 och blev en succé bland såväl läsare som kritiker. Boken nominerades till både Finlandiapriset och Nordiska rådets litteraturpris.

Den 10.3. kl. 18 kommer Fagerholm att besöka Centrumbiblioteket Ode för ett samtal med bibliotekarien och författaren Mathias Rosenlund. Vad betyder litteraturen och skrivandet för Monika Fagerholm, varför söker hon sig i sina berättelser till småorter, vad har hon läst som inspirerat henne på sistone, och sist men icke minst: hurdan relation har Monika Fagerholm till bibliotek? Det här frågorna och många fler är ni varmt välkomna att ta del av i biblioteket.

Platsen för författarbesöket är den sk. Saarikoski-mattan i Odes tredje våning, mattan ligger i bibliotekets södra ända.

Fotograf för Monika Fagerholms författarporträtt: Niklas Sandström.

Keskustakirjasto Oodi

10.3.2020 klo 18.00 - 19.00

Viimeksi päivitetty 5.3.2020