Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kirjanjulkistus: Marketta Vaaran Ida

Tapahtuma peruttu

HUOM! Tapahtuma on peruttu.

Tervetuloa kirjanjulkistustilaisuuteen Oodin Kirjataivaaseen torstaina 10.9. klo 19-20. Warelia-kustannuksen julkaisema Ida - Isoäitini tarina pohjaa kirjailija Marketta Vaaran omiin ja lähisuvun muistoihin. 

Vaara vie lukijansa kyläyhteisöön Valkealaan, Pohjois-Kymenlaaksoon. Maatalon tyttärenä Ida joutuu jo pienestä pitäen osallistumaan peltotöihin, lypsämään ja hoitamaan karjaa. Idan työntäyteinen mutta turvattu arki muuttuu, kun hänestä 17- vuotiaana tulee Oskarin vaimo ja Vanhalan emäntä. Nuorenparin onni on suurta, pettymykset sitäkin suurempia. Levoton ja seikkailunhaluinen Oskari karkaa siirtolaiseksi Amerikkaan. Oskarin kirjeet kertovat ikävästä, mutta kotiinpaluu jää haaveeksi. Miten nuori Ida selviää kahden pienen lapsen kanssa isännättömässä talossa, jota hän ei lain mukaan voi edes omistaa?

Marketta Vaaran kirja piirtää kuvan naisesta, joka eli haasteiden täyttämän elämän, mutta ei koskaan taipunut vastoinkäymisten edessä. Ida oli selviytyjä, joka koki elävänsä hyvää elämää aikana, jona naisen rooli ja mahdollisuudet olivat hyvin rajoitetut. Teos on kunnianosoitus vaatimattomille, sitkeille ja ahkerille aikansa naisille. 

Kustannusliike Warelia

3. krs Saarikoski-matto (Keskustakirjasto Oodi)

10.9.2020 klo 19.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 27.8.2020