Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Middle Eastern

Middle Eastern Orchestra Oodissa

Middle Eastern Orchestra tulee jälleen! Helsingissä perustettu orkesteri tuo Oodin Maijansaliin (1. krs) mahtipontisen kokonaisuuden melodioiden ja rytmien ilotulitusta, vauhdikasta ja tanssittavaa, sekä samalla koskettavaa ja melankolista musiikkia. Ohjelmisto koostuu Lähi-idän klassisesta ja qkut-arabialaisesta, persialaisesta, turkkilaisesta ja kurdilaisesta musiikista.

Äänimaisemaa värittävät arabialaiset instrumentit, kuten oud, tabla, riq, ney, qanoun sekä saz, jotka kohtaavat länsimaiset instrumentit, kuten viulun, alttoviulun, sellon, haitarin, trumpetin, klarinetin ja pianon. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii orkesterin perustaja, irakilainen oud-luutun soittaja Ali Haithem.

Middle Eastern Orchestra on ainutlaatuinen ja ensimmäinen arabialainen ja Lähi-idän orkesteri Suomessa. Ilmiömäisen siitä tekee myös orkesterin monikulttuurisuus. Middle Eastern Orchestra -orkesteri koostuu 25-30 ammattimuusikosta, jotka ovat lähtöisin eri maista ja kulttuureista ja asuvat pääosin tällä hetkellä Suomessa. Kokoonpano pitää sisällään 10-15 eri kansalaisuutta edustavaa soittajaa ja muistuttaa siitä, että musiikki on koko maailmassa yhteinen kieli. Musiikki on tärkeä väylä viestittää suomalaiselle yleisölle rikasta ja kaunista Lähi-idän perinnettä sekä mahdollisuus luoda yhteistä kulttuuria ja historiaa länsimaisen ja Lähi-idän kulttuurien välille. 

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Maijansali 1. krs (Keskustakirjasto Oodi)

14.2.2020 klo 19.30 - 21.00

Viimeksi päivitetty 22.1.2020