Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Musiik­kia ja fi­lo­so­fi­aa: Miten musiik­ki mer­kit­see?

Mikä on musiikin suhde yhteiskuntaan ja miten yhteiskunta kuuluu musiikissa? Nämä kysymykset ovat kiehtoneet monia säveltäjiä, muusikoita, musiikintutkijoita ja filosofeja. Syksyyn 2020 ja kevääseen 2021 sijoittuva luentokonserttisarja pyrkii avaamaan musiikin ja yhteiskunnan suhdetta useista eri näkökulmista käsin. Luentokonserttisarja on osa 30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta -juhlavuotta.

Esiintyjät:

Juha Ojala, luento
Jyrki Myllärinen, kitara

FT, MuM Juha Ojala on musiikin esittämisen tutkimuksen määräaikainen professori Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston DocMus-tohtorikoulussa. Tätä ennen hän on toiminut mm. Oulun yliopiston musiikin aineenopettajakoulutuksessa musiikkikasvatuksen professorina ja musiikin yliopistonlehtorina. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja Johns Hopkins -yliopiston Peabody-instituutista sekä filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta musiikkitieteen alalta. Hänen tutkimusintressejään ovat mm. musiikin esittäminen ja säveltäminen, oppiminen ja kasvatus sekä musiikkisemiotiikka. Tammikuussa 2021 hän aloittaa toimikautensa Sibelius-Akatemian tutkimuksesta ja tohtorikoulutuksesta vastaavana varadekaanina.

Jyrki Myllärinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa ja esiintynyt useiden maiden radioille ja televisioille. Hän on esiintynyt lukuisilla klassisen musiikin festivaaleilla ja toimii itse Lappeenrannassa järjestettävän Ja kitara soi –festivaalin taiteellisena johtajana. Myllärinen on urallaan tilannut ja kantaesittänyt kymmeniä uusia suomalaisia teoksia ja soittanut lisäksi monien teosten Suomen ensiesityksiä. Myllärinen valmistelee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa, aiheenaan moderni suomalainen kitaramusiikki. Myllärinen on myös levyttänyt modernia kitaramusiikkia levyillään Guitar (Jubal) ja 4-Iqaa (Alba). Hän on suosittu mestarikurssien pitäjä ja on opettanut kitaransoittoa Sibelius-Akatemiassa, Turun ammattikorkeakoulussa ja Viron kansallisessa teatteri- ja musiikkiakatemiassa Tallinnassa.

Keskustakirjasto Oodi

19.11.2020 klo 18.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 19.10.2020