Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Luke

Naudat, ilmasto ja ympäristö -seminaari

Keskustelu naudan hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista käy polttavan kuumana. Mikä on naudan vaikutus ilmastonmuutokseen ja ympäristöön? Onko vaikutus erilainen kotimaisella ja ulkomaisella naudalla? Onko tutkijoilla ratkaisuja naudan ilmasto- ja ympäristörasitteen vähentämiseksi? Voiko karjankasvatuksesta ruoantuotannossa olla jopa hyötyä ilmaston ja ympäristön kannalta? 

Naudat, ilmasto ja ympäristö -seminaari tarjoaa mahdollisuuden lisätä ymmärrystä kotimaisesta maidon- ja naudanlihantuotannosta sekä siitä, miten maidon- ja naudanlihantuotanto vaikuttavat ympäristöön ja ilmastoon. Tässä seminaarissa ei keskitytä kuluttajien ruokavalioihin, vaan tutkijat ja maanviljelijät esittelevät ratkaisuja päästöjen ja ympäristövaikutuksen vähentämiseen jo alkutuotannossa. Iltapäivä huipentuu paneelikeskusteluun, jossa päivän teemoja vedetään yhteen. Myös yleisö pääsee ottamaan kantaa ja osallistumaan keskusteluun. 

Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistu tapahtumaan paikan päällä tai seuraa livestriimiä! Tussitaikurit kiteyttävät tilaisuuden viestejä livekuvituksella.

Streamauslinkki tulossa tälle sivulle lähempänä tilaisuutta.

Ohjelmarunko ja aikataulu:

9.00 Suomalaisten nautojen merkitys globaalissa ruoantuotannossa – Antti Asikainen, tutkimusylijohtaja, Luke

Maidon- ja naudanlihantuotannon haasteet ilmaston ja ympäristön kannalta:

9.15 Kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet – Antti-Ilari Partanen, erikoistutkija, Ilmatieteen laitos

10.00 Suomen maatalouden kasvihuonekaasupäästöt – Liisa Maanavilja, tutkija, Luke

10.30 Naudat ja vesistöjen rehevöityminen – Perttu Virkajärvi, johtava tutkija, Luke

11.00 Maankäytön päästöt, nielut ja haasteet nautataloudessa – Kristiina Regina, tutkimusprofessori, Luke

11.30 Lounastauko (omakustanteinen)

Ratkaisuja nautojen aiheuttamien päästöjen ja ympäristörasituksen vähentämiseen:

13.00 Regeneratiivisen, hiiltä sitovan viljelyn käytännöt – Juuso Joona, hiiliviljelykouluttaja, Carbon Action - hanke

13.30 Hiiliviljely – karjankasvattajan näkökulma, Johanna Jahkola

14.00 Lannasta hyötyjä hävikit minimoiden – Sari Luostarinen, erikoistutkija, Luke

14.30 Tauko

15.00 Genetiikka avuksi - eläinjalostuksella ympäristöystävällisempiä lehmiä – Martin Lidauer, erikoistutkija, Luke

15.30 Rehuvalintojen vaikutukset nautojen ilmastokuormaan – Marketta Rinne, tutkimusprofessori, Luke

16-17 Paneelikeskustelu, jossa mukana panelistien lisäksi yleisö ja tutkijat.

Vetäjä: Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, MMM

Panelistit: Krista Mikkonen, Ympäristöministeriö 

Liisa Rohweder, WWF 

Jarmo Juga, Helsingin yliopisto

Tuomo K. Kalliokoski, Helsingin yliopisto

Liisa Pietola, MTK

Maijansali, 1. krs (Keskustakirjasto Oodi)

21.1.2020 klo 9:00 - 17:00

Viimeksi päivitetty 4.12.2019