Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Jättimäinen lautapeli ja taideinstallaatio Skidipeli johdattaa elämykselliseen lukutaitoseikkailuun! Peli on pelattavissa Oodin 3.kerroksessa lasten parvella pe 26.8.–su 11.9. välisenä aikana. 

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa lukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille. Katso pelin traileri tästä!

Peli on avoinna kaikille arkisin klo 14-21 ja viikonloppuisin klo 10-20. Arkipäivisin peli on 4.luokkien ohjatussa käytössä. Jos haluat tutustua pelin lisättyyn todellisuuteen, varaa mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Pelin voi kuitenkin pelata myös ilman älylaitetta. Peli on suomenkielinen.

Skidipeli kiertää seuraavasti:

Kanneltalo 5.-19.3.
Rikhardinkadun kirjasto 26.3.-10.4.
Keskustakirjasto Oodi: 27.8.-11.9.
Malmin kirjasto: 24.9.-8.10.
Oulunkylän kirjasto: 7.-19.11. 

 

Skidipeli kouluille

Ohjatut pelituokiot on suunnattu Helsingin 4.luokille, ja niihin voi osallistua ainoastaan etukäteen ilmoittautumalla. Ilmoittautuminen avautuu 8.8.2022 Kultus.fi-sivustolla. Huom! Oodin koulupelien ajat on varattu loppuun.

Pelin opettajanopas verkossa
Pelin opettajanopas (PDF)

*

Lukutaitoseikkailu Stadissa on Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediakasvatuskeskus Metkan hanke, jonka on rahoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Hankkeessa Skidit-kollektiivin luomaan Skidipeliin on luotu monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa ovat olleet myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR. Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

Koululaisvierailut:
johanna.n.martikainen@hel.fi

Lukutaitoseikkailu Stadissa -hanke: 
helmet.fi/skidipeli 
piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Valokuva: Kati Rapia

Keskustakirjasto Oodi

26.8.2022 klo 8.00 - 11.9.2022 klo 20.00

Viimeksi päivitetty 5.9.2022