Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

VR-tekniikkaa hyödyntävä installaatio

Tervetuloa Oodin Kuutio-tapahtumatilaan tutustumaan VR-tekniikkaa hyödyntävään installaatioon! Installaation on toteuttanut Satu-Minna Suorajärvi, ja sen tuo Oodiin Helsingin Taiteilijaseura. Vapaa pääsy!

Teos on lauantaina 9.11. esillä Oodin Kuutiossa (2. krs.) klo 12-16. Satu-Minna Suorajärvi on paikalla esittelemässä teosta klo 12-14 ja klo 13-13.30 hän kertoo virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista kuvataiteessa. Tapahtuma liittyy Helsingin Taiteilijaseuran Impulssi-mediataidenäyttelyyn, joka on esillä Oodin aulassa (1. krs.) vielä 12.11.19 asti.

Satu-Minna Suorajärvi kertoo teoksestaan seuraavaa: "The Fall ( Putous) -teoksen lähtökohtana on ollut 100-vuotiaan talon valokuvaaminen 3D-skannauksella. Työskentelyssäni digitaalinen kamera on vaihtunut vähitellen 3D-skanneriin. Aloin sattumanvaraisesti 3D-skannata sukulaiseni vanhaa taloa, mutta 3D-skannaukseni ei ollut kovin onnistunutta. Tilat tallentuivat hajonneina osina, kolmiulotteiset mallit olivat täynnä reikiä ja rikkoutuneet esineet muistuttivat ajan vääjäämättömästä kulumisesta. Tekniikan tuottamat virheet toimivat metaforana elämän ja muistojen hauraudelle sekä katoavaisuudelle.

Kuvanveistäjänä olen pidempään ollut kiinnostunut digitaalisten tekniikoiden hyödyntämisestä kuvataiteissa, ja samalla olen pystynyt liikkumaan erilaisten kuvataiteen lajien välillä. Lopulliset teokseni ovat olleet valokuvia, veistoksia 3D-tulosteina tai VR-animaatioita."
 

Kuutio, 2. krs (Keskustakirjasto Oodi)

9.11.2019 klo 12.00 - 16.00

Viimeksi päivitetty 9.11.2019