BeatClub_kuva1

BeatClub saapui Välkkyyn ja Auroran koululle

Pitkin Espoota mainetta niittänyt musiikkipaja BeatClub saapui jälleen Välkkyyn ja Auroran koululle 12.3.2015 Vastaanotto oli positiivinen ja oppilaat olivat innoissaan kokeilemassa uusia juttuja musiikin saralla.

BeatClub kuva 2

Myös Auroran koululla tapahtumaa toteuttamassa ollut Sellon kirjaston musiikkiosaston Antti Luoto on mies, joka toi BeatClubin Suomeen. Paja perustuu alunperin yhdysvaltalaiseen konseptiin, jossa kokeillaan iPad-pohjaisia musiikkiohjelmia usealla iPadilla kerrallaan siten, että ne muodostavat musiikillisen kokonaisuuden. Tällä kertaa käytössä oli kolme iPadia sekä yksi laulumikrofoni, jotka kytkettiin mikserin kautta kaiuttimeen ja erilliseen subwooferiin. Apuna Antilla oli Espoon kirjastoautojen oma poika Toni Kettinen.

iPadeihin oli asennettu seuraavat ohjelmat:

Animoog
iKaossilator
iMaschine
Korg MS-20

BeatClub3

Lisäksi oppilaat tutustuivat erillisellä iPadilla GarageBandiin, jota he tosin olivat aiemmin jo koulussa käyttäneetkin.

BeatClubiin osallistui jäsenistöä Auroran koulun omasta Husaariapinat-yhtyeestä, joka on aiemmin keikkaillut Välkyssä ja sittemmin mm. Hartwall Areenalla yli 8000 hengen yleisölle, joten mistään noviiseista musiikin saralla ei voida puhua, vaikka ala-asteella oltiinkin. Kokonaisuudessaan oppilaat olivat erittäin innostuneita musisoimaan ja myös laulumikrofoni oli kovassa käytössä. Hienoa luovuutta osoitti erityisesti kyky säveltää kappaleita käyttäen Välkyn seinällä olevia Tove Janssonin Muumi-kirjoista tuttuja sitaatteja sanoituksina.

Opettajan sanoja lyhyesti lainaten: "Tää on ihan hitti!"

Teksti: Toni Kettinen
Kuvat: Toni Vainionpää