David ja lapset

David Muñoz González Espoon kaupunginkirjastosta sai Vuoden isä -palkinnon

Vuoden isä -palkinto myönnettiin tänä vuonna kolmelle isälle. Yksi heistä on Espoon kirjastoautojen työntekijä David Muñoz Gonzalez. Palkinnon luovutti sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä.

Näin raati perusteli valintansa: "Vuoden isä -palkinnon saaja espoolainen David Gonzalez, joka on kahden pienen suomalais-espanjalaisen lapsen isä, on esimerkki siitä, kuinka ulkomaalaiset, vähemmistökieltä puhuvat isät voivat ottaa aktiivisen ja luovan roolin lastensa vähemmistökielen ylläpitäjinä ja kulttuuriperinnön siirtäjinä Suomessa."

Tällä hetkellä David työskentelee Espoon kaupunginkirjaston Hakeutuvassa toiminnassa, kirjastoautoissa ja kotikirjastossa. David on monitaituri, joka osaa innostaa kaikenikäisiä: satujumpassa lapsia, itsepuolustuskursseilla nuoria ja mielimatkoilla senioreja.

David itse kommentoi palkintoaan näin: "Kukaan ei synny isyyden ohjekirjalla varustettuna. Lasten kanssa oppii, kun osaa kuunnella ja antaa aikaa siihen. Tasapainoa pitää olla: välillä olet aikuinen, välillä ystävä lasten kanssa. Tärkeintä on löytää aikaa yhteisiin hetkiin  ja viihtyä toisen seurassa.

Töissä kirjastossa ja kirjastoautossa (Välkyssä) on parasta, että kaikki on mahdollista. Saamme olla lapsia uudestaan, kun kokeilemme kaikenlaista - yhdessä lasten kanssa. Siinä kaikki oppivat, sekä kirjaston henkilökunta että lapset. Ja magiaa syntyy!"

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/333460-palkittu-espoolaisisa-haluaa-siirtaa-kulttuuriperintoa-lapsilleen