Elämysauto VÄLKKY

Välkky on kaikille espoolaisille avoin tapahtumatila

Espoon elämysauto Välkky luo osaltaan uutta espoolaista tapahtumakulttuuria ja tukee erilaisten yhteisöjen toimintaa sen tärkeänä osana. Järjestöt, seurat, oppilaitokset ja muut ryhmät voivatkin varata Välkyn maksutta mukaan omiin tapahtumiinsa vetonaulaksi ja leppoisaksi yhdessäolon ympäristöksi. 

Välkky on suunniteltu multimedia-autoksi ja se sisältää mm. iPadejä (pyynnöstä), LED-valot ja videotykin, jolla voidaan näyttää elokuvia ja muita videoita. Auton sisustusta voidaan muunnella ja sinne on mahdollista siirtää myös huonekaluja, kuten sohva, säkkituoleja tai pörrömattoja. Auton varaukseen sisältyy myös ammattitaitoinen kuljettaja, joka tarjoaa tarvittaessa teknistä tukea laitteiden käyttöön.

Välkky tulee sinne, missä ihmiset ja tapahtumat ovat

Koulujen lukukausien aikana Välkky käy aamupäivisin Espoon alueen kouluilla. Muulloin sen voi tavata erilaisissa tapahtumissa. Vuosien varrella Välkky on esimerkiksi vieraillut vastaanottokeskuksissa, kyläfestareilla ja Priden puistojuhlassa. Se on toiminut tilana kirjavinkkauksille, elokuvailtapäiville, nukketeatterille, satujoogalle, varjoteatterille, karaokelle, mielimatkailulle ja pakopeleille, ja odottaa innolla seuraavaa tapahtumaideaa!

Välkky otettiin käyttöön helmikuussa 2013. Se on rakennettu Volvon rungon päälle ja korin on toteuttanut Kiitokori.  Sisustuksen ja maalauksen suunnittelusta ovat vastanneet Aalto-yliopiston opiskelijat, ja nimensä Välkky on saanut osallistamisen tuloksena espoolaisilta.