Espoon kirjastoautot

Espoon kaksi kirjastoautoa  HELMI  ja  VÄLKKY  ovat osa Espoon kaupunginkirjaston hakeutuvaa toimintaa, johon kuuluu kirjastoauton lisäksi kotikirjasto Taika sekä logistiikka.

Espoon kaupunginkirjasto on osa suurempaa Helmet-kirjastoyhtymää, joka kattaa alueen: Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Espoo.  Sama kirjastokortti käy niin kirjastoautossa kuin kiinteissä Helmet kirjastoissa.

Kirjastoauto Välkky  kiertää aamupäivisin Espoon alueen kouluja ja päiväkoteja. Iltapäivisin ja viikonloppuisin Välkky  voi käydä erilaisissa tapahtumissa. Välkky on suunniteltu multimedia-autoksi ja liikuteltavat hyllymoduulit mahdollistavat tilan monipuolisen käytön. Välkyssä on järjestetty kirjavinkkausta, elokuvailtapäiviä, satujoogaa, nukketeatteria, karaokea ja paljon paljon muuta. 

Välkky voidaan tuoda omaan tapahtumaasi. Mitä keksit  Välkyn kanssa kehittää? Kerro meille, ja Välkky on innokkaana toteutuksessa mukana.

Kirjastoauto Helmi  käy kotikulmillasi iltapäivisin ja iltaisin. Helmi kulkee pääsääntöisesti päiväkodeilla ja iltapysäkeillä. Sisustukseltaan Helmi edustaa perinteistä kirjastoautotyyppiä.

Molemmista kirjastoautoissa on pyörätuolihissi.

HYVÄ TIETÄÄ

Voit palauttaa kirjastoautosta lainatun aineiston muihin Helmet-kirjastoihin ja palauttaa muista Helmet-kirjastoista lainatun aineiston kirjastoautoon ilmaiseksi.

Helmet-sivulta katsoessa kirjastoautossa hyllytilassa oleva aineisto voi olla myös toisessa kirjastoautossa tai kirjastoauto-osastolla. Onkin parempi varmuuden vuoksi varata aineisto vaikka se olisikin tietokoneen mukaan kirjastoauton hyllyssä.

Kirjastoauton lehtien uusimman numeron voi myös lainata, mutta sitä ei voi varata.

Kulkuri

Kirjastoauton reittisovellus Kulkuri   kertoo:
- missä kirjastoauto kulkee reaaliajassa
- arvioidun saapumisajan
- kirjastoautojen pysäkkiaikataulut
- tiedotteet asiakkaille

Varaukset

Kirjastoautosta noudettavista varauksista ei peritä varausmaksua.

Vain kyseisen päivän pysäkkien varaukset ovat kirjastoautosta noudettavissa.

Varausilmoituksessa mainittu viimeinen noutopäivä ei koske kirjastoautoon varattua aineistoa. Varaukset ovat aina noudettavissa kirjastoautosta kahden noutokerran ajan.

Varauksen voit tehdä virkailijan kanssa tai internetissä verkkosivulta www.helmet.fi

Kirjastoauton pysäkit löydät pysäkiltä tai internetistä osoitteesta http://kirjastoauto.espoo.fi

Laitathan varausta tehdessäsi oheiseen kenttään NOUTOKIRJASTO  ja lisäksi sen PYSÄKIN NIMI  mistä haluat varauksesi noutaa (EI KOTIOSOITETTASI ).

AIKATAULUT

KULKURI reittisovellus

YHTEYSTIEDOT
Puh. arkisin kello 9-15 puh.  043 825 4340

Sähköpostitse: kirjastoautot@espoo.fi

Kuvia Flickristä

Espoon kirjastoautot ovat myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä