fhfghfg

Kirjastoauton asiakaskyselyn tuloksia

Kirjastoauton kyselyyn saatiin kuukaudessa 95 vastausta, vastaajia oli tasaisesti kaikkialta Espoosta. Vastaajista suurin osa oli iltareittien käyttäjiä. Lauantai- ja sunnuntai-iltapäivien reitit saivat jonkin verran kannatusta, mutta selkeästi suosituimpia kirjastoautoaikoja olivat arki-illat.

Saatujen vastausten perusteella kirjastoautossa toivotaan olevan uudempaa aineistoa paljon ja monipuolisesti. Lasten ja nuorten osastolta halutaan lainata etenkin kuvakirjoja ja kaunokirjallisuutta, erityisesti toivottiin pojille sopivaa kirjallisuutta. Tietokirjoissa luonto ja ympäristö kiinnostavat.

Aikuisten kokoelmasta kaunokirjallisuus koettiin tärkeimmäksi (80%), tietokirjoja ja lehtiä käytetään suunnilleen yhtä paljon. Aikuisten kaunokirjallisuudesta halutaan lainata etenkin jännitystä ja historiallisia romaaneja.

Suurin osa vastaajista lukee suomenkielistä kirjallisuutta, englanninkielistä aineistoa toivoi 40% vastaajista, ruotsinkielistä aineistoa 16%.

Tapahtumatoiveina esitettiin mm. kirjavinkkausta aikuisille ja kirjailijavieraita, lapsille esityksiä ja erilaisia pajoja. Saimme paljon hienoja ideoita, joista varmasti osan voimme toteuttaa. Kiitos niistä.

Uuden kirjastoauton toivotaan olevan vähintään yhtä iso kuin nykyinen, värikäs ja tilava. Kirjoja halutaan auton kyytiin paljon sekä istumatilaa.

Ja mikä tekee Espoon kirjastoautoista niin hienoja, on palvelualtis ja iloinen henkilökunta, kiitos paljon kiitoksista.

Terveisinä saatiin mm. toiveita pidemmistä pysäkkipysähdyksistä, kokonaan uusista pysäkeistä ja selkeämpiä hyllymerkintöjä. Kirjastoautojen vierailut koettiin tärkeiksi ja arkea virkistäviksi

Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille. Nähdään reitillä :)

https://kirjastoauto.espoo.fi/