Kirjat auki kännykällä_juttu1

Kirjat auki kännykällä -palvelu köröttelee kouluille

Oletko jo nähnyt QR-koodin kirjaston kirjan kannessa?

Välkky-kirjastoauton mukana on alkanut kiertää uusi Kirjat auki kännykällä -palvelu. Kokoelmassa on NFC- ja QR-koodeilla tarroitettuja kirjoja, joista pääsee katsomaan lasten ja nuorten tekemiä kirjavinkkauksia. Videot aukeavat skannaamalla QR-koodin tai laittamalla NFC-puhelimen tai tabletin koodin päälle.

Tutustu tästä Kirjat auki kännykällä -esittelyvideoon.


Välkky on vieraillut Jousenkaaren ja Iivisniemen kouluilla kertomassa Kirjat auki kännykällä
-palvelusta. Koululaiset ovat päässeet tutustumaan lasten ja nuorten tekemiin kirjavinkkauksiin kokeilemalla itse älypuhelimia ja tabletteja. Kokemus on opettanut, että ala-asteikäiset ovat kokeneita ja omatoimisia älylaitteiden käyttäjiä. Tutut vempeleet tuovat kirjojen sisältöä lähemmäs koululaisia heille tuttujen kanavien välityksellä.

Vinkkausvideoilla lapset ja nuoret pääsevät itse tuottamaan sisältöä yhdessä kirjaston ammattilaisten kanssa. Kouluvierailuilla on tehty myös kirjavinkkausta, joka sopii luontevasti Kirjat auki kännykällä -palvelun esittelyn yhteyteen.

Kirjasto vinkkaa -Youtube-kanavalla on nähtävissä yli 70 videoitua kirjavinkkiä.

Kirjat auki kännykällä -työryhmä kiittää esittelyvideon loistavaa näyttelijä- ja tekijäkaartia. Tavataan kirjastossa tai vaikkapa vinkkausvideolla!

Kirjat auki kännykällä -palvelu jatkaa jalkautumistaan Espoon alueen kirjastoihin nyt myös aikuisten tekemien vinkkausten muodossa. Haluaako lukupiirisi tehdä vinkkivideoita?

Ota yhteyttä: eva.wilenius@espoo.fi

Teksti: Sini Peltola
Kuvat: Petri Müller