Kuvassa on ikkunalauta, jonka keskellä on kirjapino. Kirjojen vasemmalla puolella viherkasveja ja oikealla puolella vaaleat verhot.

Lainaus ja palautus mahdollista Espoon kirjastoissa 11.5. alkaen

Espoon kirjastot ottavat palautuksia vastaan ja lainaavat aineistoa 11.5. alkaen. Myös varauksia voi alkaa noutaa tuolloin. Uusia varauksia voi tehdä entiseen tapaan.

Asioi ripeästi ja turvallisesti

Pidempiaikainen asiointi kirjastotiloissa on mahdollista 1. kesäkuuta alkaen, joten toukokuussa kirjastoasiointi hoidetaan ripeästi ja suositaan lainaus- ja palautusautomaattien käyttöä henkilökohtaisen palvelun sijaan. Muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat pidetään suljettuina toukokuun ajan. Kirjastoissa ei siis voi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa tai kopioida eikä jäädä lukemaan lehtiä tai käyttää lukusalia. Kirjastoissa ei myöskään järjestetä tapahtumia. Käytössä ovat ainoastaan peruspalvelut eli varausten nouto, noutolainaaminen ja palauttaminen. 

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta erityisen hyvin ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Kirjastoon ei pidä tulla sairaana.

Aukiolot toukokuussa

Entressen, Ison Omenan, Sellon ja Tapiolan kirjastot ovat 11.5. alkaen auki rajoitetuin järjestelyin maanantaista lauantaihin 10 - 18. Muut Espoon kirjastot ovat rajoitetuin järjestelyin auki arkisin 11 - 18. Omatoimikirjastojen omatoimiajat eivät ole käytössä, ja kirjastoautot eivät kulje. 

Huomio! Vaikka palautusten vastaanotto alkaa 11. toukokuuta, ei lainoja tarvitse palauttaa heti. Eräpäiviä on siirretty niin, etteivät lainat eräänny ennen kesäkuuta. Aineisto erääntyy kesäkuusta alkaen porrastetusti ellei uusia muutoksia tule. Eräpäivän voi tarkistaa Helmet-haun Omista tiedoista tai Taskukirjastosta.

Kuva: Florencia Viadana / Unsplash