Tapahtuman järjestäminen kirjastoautossa


Kutsu kirjastoauto tapahtumaasi

Kutsu kirjastoauto tapahtumaasi tai järjestä tapahtuma kirjastoautossa! Autojemme Helmin
ja Välkyn palvelut ja tilat ovat maksutta käytössäsi Espoon kaupungin alueella. Ota yhteyttä
ja kerro rohkeasti oma tapahtumaideasi. Autamme mielellämme Sinua toteuttamaan sen!

välkky.jpg

Kutsumalla kirjastoauton mukaan tapahtumaasi saat paikalle kirjastoauton palveluineen. Pääpaino on huippuhienossa kirjastopalvelussa, jonka lisäksi voimme järjestää pientä oheistoimintaa. Osallistumme mielellämme esimerkiksi erilaisiin kaupunginosa- ja kulttuuritapahtumiin alueilla, joiden läheisyydessä ei ole kirjastoa. 

Järjestämällä tapahtuman kirjastoautossa saat käyttöösi kirjastoauton tilat. Olet tervetullut tuomaan esityksesi kirjastoauton iltareitille asiakkaiden iloksi, järjestämään työpajan tai sisustamaan auton elämystilaksi. Kuvia tiloista ja ideoita tapahtumien suunnitteluun löydät Espoon kirjastoautojen Flickr-tililtä.

Tee tapahtuman varauspyyntö täyttämällä lomake.

valkky.jpg

Kirjastoauto tapahtumatilana 

Kirjastoauto on paikasta toiseen ajettava, kodikkaan kompakti tapahtumatila, johon mahtuu mukavasti 10-20 henkilöä kerrallaan. 

Helmi on perinteinen kirjastoauto, jossa on kiinteät hyllyt ja napakka valikoima kirjoja,  elokuvia ja musiikkia kaikenikäisille. Helmi sopii tapahtumaan esimerkiksi silloin, kun halutaan paikalle pelkät kirjastopalvelut. 

Välkky on tapahtumia varten suunniteltu kirjastoauto. Kirjahyllyt voidaan siirtää pois paikoiltaan, jolloin vapautuu enemmän tilaa toiminnalle, liikkumiselle ja yleisölle. Takaosassa on porrasmainen esiintymislava, joka sopii hyvin istuen toteutettavaan toimintaan tai lasten esityksiin. 

valkky6.jpg

Välkystä löytyy valkokangas sekä videotykki (HDMI, AppleTV). Käytössäsi on myös äänentoisto (USB, CD, Bluetooth, HDMI), kahdeksan taittotuolia, pieniä säkkituoleja sekä kahden istuttava sohva. Sisätila voidaan valaista luonnonvalolla kattoikkunoista, kattovalolla tai säädettävillä värillisillä LED-valoilla. Lisäksi se on mahdollista hämärtää esimerkiksi videoesitystä varten. 

valkky13.jpg

Miten varaan kirjastoauton?

Ota yhteyttä hyvissä ajoin, mielellään vähintään kuusi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa. Näin ehdimme valmistelemaan ja markkinoimaan tapahtumaa riittävästi. Täytä tapahtuman varauslomakkeeseen tarvittavat tiedot.

15546190290_1c8e0f2f28_c.jpg

Tapahtumasi mainostaminen

Kun kirjastoauto on varattu, muista markkinoida tapahtumaasi. Mainosta omissa verkostoissasi ja sosiaalisessa mediassa. Voit myös ilmoittaa tapahtumasi erilaisiin tapahtumakalentereihin, kuten Espoon kaupungin tapahtumakalenteriin, Helsingin Sanomien menokoneeseen ja Etelä-Suomen Median menoinfoon

Voimme mainostaa avoimia ja maksuttomia tapahtumia kirjastoauton nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa harkinnan mukaan. Mainontaa varten tarvitsemme korkealaatuisen valokuvan ja lyhyen esittelytekstin. Sovi kirjaston osuudesta tapahtumasi mainonnassa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. 

valkky10.jpg

Ohjeita tapahtuman järjestäjälle

Kirjastolain mukaan kaikkien tapahtumien tulee olla avoimia, syrjintävapaita ja pääsymaksuttomia. Asetamme etusijalle toiminnalliset, kulttuuriset ja yhteiskunnalliset tapahtumat. Kaupallinen toiminta ja yritysmyynti ovat kiellettyjä. Poliittisten tilaisuuksien järjestäminen on mahdollista, henkilökohtainen ehdokasmainostaminen tilassa ja tapahtumassa ei. Kirjasto voi kieltäytyä tarjoamasta tiloja harkintansa mukaan. Kirjastoauton käyttö tapahtumatilana on maksutonta.

Varaa kirjastoautolle riittävästi pysäköintitilaa ja varmista lupa maanomistajalta. Huomioi paikkaa valitetessasi, että sinne on mahdollista ajaa isolla autolla. Kirjastoauto on 12m pitkä, 3m leveä, 3.6m korkea ja painaa 18 tonnia. Tarkista pysäköintipaikalla myös, että asiakkaille on mahdollista järjestää turvallinen kulku autoon eikä valittu paikka tuki pelastusteitä.

vaiski.jpg

Huomaathan, että kirjastoauton tilat eivät ole esteettömät: kulku tapahtuu auton oikealta puolelta, keskiosasta portaita pitkin. Kesäaikaan voimme laajentaa tapahtumatilaa myös kirjastoautojen ulkopuolelle pystytettävään telttakatokseen. Jos tapahtuma kestää useamman tunnin tai käytät videotykkiä, kirjastoauto saattaa tarvita lähistöltä sähköpistokkeen. 

Tule paikalle hyvissä ajoin tapahtumapäivänä, jotta ehdit valmistautua. Tapahtuman järjestäjänä tai esiintyjänä sinulla tulee olla asianmukaiset luvat esittämääsi kuva- ja äänimateriaaliin. Voit ottaa kuvia tapahtumasta ja julkaista niita julkisen tilan asettamien sääntöjen mukaisesti. Tarvitset vanhempien luvan, mikäli kuvissa esiintyy alle 18-vuotiaita lapsia. 

Ilmoitathan mahdollisista peruutuksista ja muista muutoksista välittömästi.
 

Tervetuloa tuottamaan elämyksiä kirjastoautoon!


revontulia.jpg