Juttu_3

Varjokaverukset seikkailevat kirjastoauto Välkyssä

Viime aikoina on kirjastoauto Välkyssä nähty seikkailevan Yumi-niminen varjonukke. Yumista ja hänen kaveruksista kertova varjoteatteriesitys perustuu Annelore Parrotin lumoavaan lastenkirjaan nimeltä Yumi.

Esityksessä Yumi lähtee ystäviensä, Sakumin ja Bambun, kanssa tutkimaan merkillistä kotikaupunkiaan. Seikkailussa ystävykset löytävät lumoavana kukkivan kirsikkapuun ja näkevät taivaalla leijailevia kaloja, koinoboreja. Mitä nuo ihmeelliset koinoborit ovat? Entä minne Bambu on piiloutunut? Muun muassa näihin kysymyksiin ystävykset löytävät vastauksen heidän taianomaisen matkan aikana.

Varjoteatterin keinoin elävöitetty satutunti on kertomus ystävyydestä sekä uuden oppimisesta - se on myös valloittava tutkimusmatka japanilaiseen lastenkulttuuriin.

Tillimäen päiväkodin lapset katselivat hiihtolomaviikolla Yumi -varjoteatteriesitystä keskittynein mielin. Bambun etsimiseen osallistuttiin touhukkaasti ja kuinka ollakaan, Bambun salainen piilopaikka lopulta löytyi Yumi -kirjan välistä! Esityksen jälkeen eräs pikku katsojista kysyi: ”Onko teillä joku toinenkin esitys, että voitaisiin tulla tänne uudestaan?”. Pohdimme lasten kanssa kiinnostavia aiheita varjoteatteriesitykselle ja yksimielisesti päädyimme tulokseen, että hyvä esitys tapahtuu avaruudessa ja siinä nähdään dinosauruksia. Kiitos Tillimäen päiväkodin väelle idearikkaasta aamupäivästä kirjastoauto Välkyssä!

Teksti: Sini Peltola
Kuvat: Veera Ruoholinna