Pieni tyttö aurinkolasit ja iso hattu päässä

Päiväkotiyhteistyö

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille.Tältä sivulta löydät lisätietoa Kontulan kirjaston palveluista.

Päiväkotien yhteyshenkilö Kontulan kirjastossa:
Inari Koskimies,
inari.koskimies(at)hel.fi
p. 040 334 9664.

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme Kontulan kirjastossa mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme päiväkotien toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin - kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Satutuokiot ja satuesitykset päiväkodeille

Kontulan kirjastossa järjestetään paljon erilaista satuohjelmaa päiväkodeille. Satutuokioita on useita kuukaudessa, ja vuosittain järjestetään 1-3 isompaa esitystä päiväkotiryhmille. Myös päiväkodin pienimmille on tarjolla oma taaperotuokio. Satutuokioihin ja -esityksiin on aina ennakkoilmoittautuminen. Tiedotamme oman alueemme päiväkoteja ohjelmasta erikseen kuukausittaisella sähköpostikirjeellä.

Kirjapaketit ja kirjavinkkaus päiväkotiryhmille

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta. Saatavilla on myös kirjavinkkausta päiväkotiryhmille, jolloin kirjaston työntekijä esittelee valitsemansa kirjat lapsiryhmälle.

Tietoa lukemisesta aikuisille

Voit pyytää meitä päiväkodin kehittämispäivään tai vanhempainiltaan kertomaan lukemisen merkityksestä ja vinkkaamaan juuri halutulle ikäryhmälle sopivia kirjoja. Toteutamme pyynnöt aina kun muilta töiltämme vain ehdimme. Kysy rohkeasti lisää!

Ohjatut tutustumiskäynnit 

Mitä Kontulan kirjaston lastenosastolta löytyy? Mikä on kirjastokortti? Miten lainataan ja palautetaan kirjoja? Järjestämme ryhmille ohjattuja käyntejä kirjastoon tarpeen mukaan. 

Verstaslaitteiden käyttöopastus

Kontulan kirjastosta löytyy 3D-tulostin ja vinyylileikkuri sekä lämpöprässi. Myös päiväkotiryhmät ovat tervetulleita hyödyntämään näitä verstaslaitteita. Voit varata laitteet käyttöösi osoitteessa varaamo.hel.fi tai suoraan kirjastoista. Opastus varataan erikseen: Jaana Lindroos, jaana.lindroos(at)hel.fi / p. 040 535 9104. Varaathan opastuksen ryhmällesi hyvissä ajoin!

Vinyylileikkurilla voi tehdä tarroja tai kankaaseen painatuksia. Tarvitsette mukaanne haluamanne silhuettikuvan, joka on mieluiten jpg-muodossa. Jos haluatte tehdä painatuksen, niin ottakaa mukaan kassit tai t-paidat (puuvillaa) joihin haluatte painatuksen tehdä. 3D -printtaukseen voitte valmistautua etukäteen käymällä esim. Thingiverse -sivustolla valitsemassa mallin jonka haluaisit tulostaa. Lisätietoja verstasopastuksista saat täältä: Verstaslaitteiden opastus.

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan ja palauttamaan kirjoja ja muuta aineistoa, sekä hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti myös itsepalveluaikoina.

Kirjastojen itsepalveluajat

Huomioithan, että Kontulan kirjastossa on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8–10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. Kirjaston itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/