Päiväkotiyhteistyö

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille.Tältä sivulta löydät lisätietoa Kontulan kirjaston palveluista.

Päiväkotien yhteyshenkilö Kontulan kirjastossa:

Kirsi Kausola
kirsi.kausola(at)hel.fi
p. 040 484 3169

Satutuokiot ja satuesitykset päiväkodeille

Kontulan kirjastossa järjestetään paljon erilaista satuohjelmaa päiväkodeille. Satutuokioita on useita kuukaudessa. Päiväkodin pienimmille on tarjolla oma taaperotuokio. Satutuokioihin ja -esityksiin on aina ennakkoilmoittautuminen. Tiedotamme oman alueemme päiväkoteja ohjelmasta erikseen kuukausittaisella sähköpostikirjeellä.

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme Kontulan kirjastossa mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme päiväkotien toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin - kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Kirjapaketit ja kirjavinkkaus päiväkotiryhmille

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta. Saatavilla on myös kirjavinkkausta päiväkotiryhmille, jolloin kirjaston työntekijä esittelee valitsemansa kirjat lapsiryhmälle.

Ohjatut tutustumiskäynnit 

Mitä Kontulan kirjaston lastenosastolta löytyy? Mikä on kirjastokortti? Miten lainataan ja palautetaan kirjoja? Järjestämme ryhmille ohjattuja käyntejä kirjastoon tarpeen mukaan. 

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan ja palauttamaan kirjoja ja muuta aineistoa, sekä hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti.

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/