Päiväkotiyhteistyö

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille.Tältä sivulta löydät lisätietoa Kontulan kirjaston palveluista.

Päiväkotien yhteyshenkilö Kontulan kirjastossa:

Inari Koskimies
inari.koskimies(at)hel.fi
p. 040 334 9664

Satutuokiot ja satuesitykset päiväkodeille

Kontulan kirjastossa järjestetään paljon erilaista satuohjelmaa päiväkodeille. Satutuokioita on useita kuukaudessa. Päiväkodin pienimmille on tarjolla oma taaperotuokio. Satutuokioihin ja -esityksiin on aina ennakkoilmoittautuminen. Tiedotamme oman alueemme päiväkoteja ohjelmasta erikseen kuukausittaisella sähköpostikirjeellä.

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme Kontulan kirjastossa mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme päiväkotien toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin - kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Kirjapaketit ja kirjavinkkaus päiväkotiryhmille

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta. Saatavilla on myös kirjavinkkausta päiväkotiryhmille, jolloin kirjaston työntekijä esittelee valitsemansa kirjat lapsiryhmälle.

Tietoa lukemisesta aikuisille

Voit pyytää meitä päiväkodin kehittämispäivään tai vanhempainiltaan kertomaan lukemisen merkityksestä ja vinkkaamaan juuri halutulle ikäryhmälle sopivia kirjoja. Toteutamme pyynnöt aina kun muilta töiltämme vain ehdimme. Kysy rohkeasti lisää!

Ohjatut tutustumiskäynnit 

Mitä Kontulan kirjaston lastenosastolta löytyy? Mikä on kirjastokortti? Miten lainataan ja palautetaan kirjoja? Järjestämme ryhmille ohjattuja käyntejä kirjastoon tarpeen mukaan. 

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan ja palauttamaan kirjoja ja muuta aineistoa, sekä hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti.

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Noudatetamme kirjastoissa hallituksen antamia suosituksia tapahtumien ja päiväkotiyhteistyön osalta. Pandemiatilanteen pahentuessa päiväkotien ohjelmaa saatetaan joutua perumaan, mutta tällöin olemme aina suoraan yhteydessä mukaan ilmoittautuneisiin ryhmiin. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista myös sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa.