Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Ilmastovieraana: Hanna Nikkanen ja Mikko Pelttari

Kontulan kirjaston Ilmastovieraiksi saapuvat Hanna Nikkanen ja Mikko Pelttari maanantaina 28.2. klo 18.

Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja, tietokirjailija ja yksi pitkää journalismia julkaisevan Long Playn perustajista. Hän asuu Kemiönsaarella ja johtaa Long Play ympäristöjournalismihanketta. Monitieteisten ja kompleksisten ilmiöiden ymmärrettävä kuvaaminen on lähellä Nikkasen sydäntä: hän on työssään erikoistunut muun muassa ekologisiin kriiseihin ja digitaalisen murroksen demokratiavaikutuksiin. Hän on saanut työstään Kanava-palkinnon, Suuren journalistipalkinnon, kolme Tieto-Finlandia-ehdokkuutta sekä kolme tiedonjulkistamisen valtionpalkintoa. Nikkanen työskenteli Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017 ja julkaisi silloin opiskelijaryhmän kanssa kiitetyn, ilmastonmuutosta käsittelevän Hyvän sään aikana -teoksen. 

Mikko Pelttari on tiedetoimittaja ja tietokirjailija. Hänen syksyllä 2021 ilmestynyt tietokirjansa "Lämpenevä Maa -- ilmastolukutaidon käsikirja" antaa työkaluja ja oivalluksia ilmastonmuutoksen ajatteluun. Pelttari on erikoistunut ilmasto- ja ympäristöaiheisiin, ja työskennellyt aiemmin Helsingin yliopiston tiedelehdessä Yliopistossa. 

Tapahtuma on osa kevään 2022 Helmet-kirjastojen Ilmastovieraat-kiertuetta, jonka aikana keskustelemme kirjailijoiden ja aktivistien kanssa ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta kirjallisuuden avulla.  

Tulethan tapahtumaan vain terveenä, suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.

Tapahtuma striimataan Kirjasto Helsingin facebook-sivulle, jolta se on katsottavissa kahden viikon ajan ensistriimauksen jälkeen.

Tutustu koko kiertueen ohjelmaan osoitteessa helmet.fi/ilmastovieraat   

Hanna Nikkasen kuva: Arttu Muukkonen

Kontulan kirjasto

28.2.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 1.2.2022