laajalahden kirjasto

Vapaaehtoisia kaivataan Laajalahden nuorten iltoihin


Laajalahden kerhotilassa kirjaston alakerrassa on aloitettu syyskuussa nuorten iltojen järjestäminen. Toiminta on suunnattu pääsääntöisesti 5. - 8. -luokkalaisille ja sen tarkoituksena on tarjota nuorille päihteetön ja turvallinen tapa viettää vapaa-aikaa. Tila on täällä hetkellä avoinna torstaisin klo 17-21. Nuorten toiveesta aikatauluun on mahdollisesti tulossa muutos (klo 16 - 20 / 21). Toiminta on päässyt jo hyvin käyntiin ja iltoihin on osallistunut 15 - 23 nuorta. 

Täällä hetkellä tila pidetään auki nuorisopalveluiden ja kirjaston toimesta. Selkeä tarve kuitenkin on sille, että nuorten iltoja olisi enemmän kuin yksi viikossa. Siihen ei nykyisillä resursseilla pystytä, vaan avuksi tarvittaisiin vapaehtoisia vanhempia ja alueen aktiiveja.


Mikä on vapaaehtoisen rooli?

Vaparina toimiminen ei vaadi suuria. Mitään erityisiä ammattioppeja ei vapareilta edellytetä eikä omasta osaamisesta tarvitse olla huolissaan. Normaalit vanhemmuuden ja aikuisuuden taidot, oma persoonallisuus sekä positiivinen asenne riittävät. Virallinen vastuu turvallisuudesta ja toiminnan sujuvuudesta on aina nuorisotyöntekijällä. Kaikki vapaaehtoiset saavat perehdytyksen ennen toiminnan aloittamista.


Kiinnostuitko? Toimi näin:

Keräämme nyt vapaaehtoisten yhteistietoja (nimi, sähköposti ja puhelinnumero) ja sen jälkeen sovitaan aika perehdytykselle. Vuorojen ottaminen on vapaaehdoista ja niistä saa valita itselleen sopivammat. Yhdessä illassa on nuorisonohjaajan lisäksi 1-2 vapaaehtoista. Mitä enemmän saadaan vapaehtoisia rinkiin sitä vähemmän vuoroja kullekin tulee. Yhteistiedot voi lähettää sähköpostilla triin.peltoniemi(at)espoo.fi. Samasta osoitteesta saa myös kysellä lisätietoja.
 

Avoimet ovet vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille aikuisille Laajalahden nuorten illassa torstaina 12.10. klo 18 - 20.

Tervetuloa!