Kysymyksiä ja vastauksia Laajasalon kirjastosta

K: Mitkä ovat kirjaston aukioloajat?
V: Kirjasto on muuton myötä laajentanut aukioloaikojaan: se on avoinna ma-to klo 8-20, pe klo 8-16 ja la klo 10-16. Arkisin klo 8-10 on omatoimiaika ja asiakaspalvelu avautuu klo 10.

K: Mitä omatoimiaika tarkoittaa?
V: Omatoimiaikana kirjaston tilat ja aineistot ovat asiakkaiden käytössä itsepalveluperiaatteella. Asiakkaat voivat esimerkiksi lukea lehtiä, noutaa varauksiaan, käyttää tietokoneita, sekä lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla. Asiakaspalvelu ja kassapalvelut avautuvat klo 10.

K: Mistä löydän hiljaista lukutilaa?
V: Laajasalon kirjastossa ei ole erillistä lukusalia. Hiljaista luku- ja opintotilaa kuitenkin löytyy: kirjaston tiloissa sijaitsevat monitoimitila ja varattava työskentelytila ovat asiakkaiden lukusalikäytössä aina kun tiloissa ei ole varauksia. Monitoimitilan ovessa sijaitsevasta viikkokalenterista näkee ajantasaisen varaustilanteen. Kirjasto pyrkii huomioimaan myös pääsykokeisiin lukijat siten, että monitoimitila varataan pääsykoeaikoina heidän käyttöönsä.

K: Onko kirjastossa palautusluukkua?
V: Laajasalon kirjastossa ei ole palautusluukkua, eikä sellaista voi valitettavasti kauppakeskusympäristöön asentaa. Asiakas voi palauttaa lainansa myös mihin tahansa toiseen Helmet-kirjastoon niiden aukioloaikana (Helsingin, Espoon ja Vantaan yleiset kirjastot, www.helmet.fi).

K: Mihin voin jättää kierrätyskirjat?
V: Kirjakierrätyspiste on Nuorten ympäristötilassa, joka sijaitsee kirjaston alakerrassa kauppakeskuksen 1. kerroksessa. Nuorten ympäristötila on avoinna arkisin klo 12-20. Kierrätyspisteelle voi viedä enintään viisi kirjaa kerrallaan, jotta kierrätystilaa riittää kaikille asiakkaille.

K: Kuinka voin antaa palautetta uudesta kirjastosta?
V: Kirjastonjohtaja Anne Mankki on Laajasalon kirjastossa arkisin paikalla, ja kuuntelee asiakkaiden palautteita mielellään! Annen saa kiinni myös sähköpostitse osoitteesta anne.mankki@hel.fi tai puhelimitse numerosta 050 561 5320. Voit jättää myös kirjallista palautetta joko kirjastotilassa, tai netissä Helsingin kaupungin sivuilla: www.hel.fi.