Tet-harjoittelu kokemuksia Lumon kirjastossa

Aloitin tet-harjoittelun Lumon kirjastossa lokakuun lopussa. Tet-harjoitteluni oli kaksi viikkoa pitkä ja halusin Lumon kirjastoon toisen kerran. Viime kerralla tet-harjoitteluaikani sekoitettiin kahdeksi viikoksi, vaikka sen piti olla vain viikon. Tästä syystä ajattelin, että olisi kivaa päästä pidemmäksi aikaa ja ehkä oppia jotain uuttakin. Pääsin tutustumaan muutamiin uusiin ihmisiin ja nimet ovat vihdoin minulle tutut. Rakastan lukemista, vaikka se onkin hiukan jäänyt, kun on viimeinen vuosi kyseessä. Rakastan myös kirjoittamista ja haaveilen, että minustakin tulisi jonain päivänä kirjailija. 

 

Olen päässyt hyllyttämään lasten kirjoja, aikuisten kirjoja ja nuorten kirjoja. Olen myös viettänyt paljon aikaa logi huoneessa(en oikein tiedä mikä sen oikea nimi on). Viimeksi, kun olin tet-harjoituksessa pääsin kuuntelemaan palaverissä, kun mietittiin, että mitä lainattavia asioita voisi tulla kirjastoon, tänä vuonna kuitenkin pääsin olemaan kahdessa palaverissa. Olen myös saanut luvan vastata kirjaston puhelimeen, vaikka en osaisi auttaa asiassa niin voisin vain hakea jonkun aikuisen paikalle. Tiedän, että asiakaspalvelu ei kuulu tet-harjoittelijalle, mutta olen silti välillä kysynyt tarvisiko kyseinen henkilö apua, jos tiskillä ei ole jotain kirjaston työntekijää. Monesti olen pystynyt auttamaan ihmisiä, edes vähän, mutta kun en ole pystynyt auttamaan olen kysynyt jotain kirjaston työntekijää apuun. Aamuisin puran kuorman ja hoidan siitä tulevat tehtävät sen jälkeen olen aika paljon ollut logi huoneessa tai hyllyttämässä kirjoja. 

 

Kirjasto on ollut ihan paras tet paikka. Siellä on todella mukavia ihmisiä ja vaikka olen todella huono tutustumaan uusiin ihmisiin vain siksi, että jännittää aivan liikaa niin heidän kanssa on ollut todella helppo olla. Pystyn vapaasti olla se ihminen, joka olen tai haluan olla. Kirjastossa töissä oleminen on kaikkea muutakin kuin kirjojen hyllyttämistä. Olen päässyt seuraamaan millaisia ovat satutunnit ja olen päässyt yhteen iltatapahtumaan mukaan. Kirjastossa oli peliviikko ja pääsin järjestämään MariaKartLive-peliin rataa, joka oli kirjaston yläkerran lattialla. Pelaaja ohjasi pientä mario kartista tuttua autoa radalla. Peli pelattiin lattialla, mutta näit silti pelin isolta näytöltä. Pääsin itsekin kokeilemaan. Se oli minun mielestä helppoa ja hauskaa. Kirjojen hyllyttäminen on myös ollut ihan mukavaa. Kirjastossa parasta on ollut se, kun on päässyt mukaan tapahtumiin ja palavereihin. Muiden auttaminen on myös ollut todella mukavaa. 

Haluan kiittää Lumon kirjastoa ja sen työntekijöitä jälleen aivan ihanasta tet-harjoittelusta. Suuret kiitokset myös siitä, että pääsin osallistumaan peliin ja sen rakentamiseen ja siihen, että pääsin iltavuoroon sinä päivänä.

 

     -Emma