Lumon kirjaston Paja

Lumon kirjaston paja

TILA ON TOISTAISEKSI POISSA KÄYTÖSTÄ!

Lumon kirjaston paja sijaitsee toisessa kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta, mutta voimassaoleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille, mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät.

Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

Voit varata laitteet osoitteesta varaamo.vantaa.fi

Ensimmäisen kerran opastusajat varataan kirjaston infotiskiltä tai soittamalla numeroon 043 825 1305 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen lumo.kirjasto@vantaa.fi

Pajan opastukset:

Laitteiden käyttöön pitää ensimmäisellä kerralla varata puhelimitse tai sähköpostitse. Opastuksia tarjoamme keskiviikkoisin klo 15-17 (ompelukoneet ja saumuri) sekä 17.30-19.30 (3D-tulostin).

Opastukset kestävät tunnin, ja kaksi henkilöä mahtuu samaan opastukseen.

Pajan varattavat laitteet:

3D-tulostin: yksi Ultimaker 3 -tulostin. Niillä voidaan tulostaa pieniä esineitä. Tulostamiseen käytetään PLA-muovia, joka on uusiutuvista materiaaleista tehtyä biohajoavaa muovilankaa. Ultimaker 3:ssa on myös mahdollisuus käyttää vesiliukoista PVA-materiaalia.

Ompelukoneet: 2 kpl Husqvarna Viking Emerald 116

Saumuri: Yksi Bernina L450

Mediatyöasema: Tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti sekä Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.

Pajat ja verstaat Helmet-kirjastoissa

Kuva: Dani Rönnqvist