Lumon kirjaston paja

Lumon kirjaston pajan palveluista osa on asiakkaiden omatoimisessa käytössä.  Asiakkaiden varattavissa ovat 3D-tulostin, ompelukoneet sekä saumuri. Mediatyöasema on toistaiseksi poissa käytöstä. Laitteiden kirjastokohtaisen käytettävyyden voi tarkistaa Varaamo-palvelusta varaamo.vantaa.fi, josta laitteet voi myös varata omatoimiseen käyttöön.

Lumon kirjasto noudattaa THL:n suosituksia turvaväleistä, minkä takia henkilökunta ei voi tarjota lähiopastusta laitteiden käyttöön, vaan käyttö perustuu asiakkaiden omatoimisuuteen ja tarjottujen ohjeiden seuraamiseen. Pidäthän tämän mielessäsi varatessasi laitteita käyttöösi.

Kirjaston palvelut elävät koronatilanteen ja viranomaisten ohjeiden mukaan. Tilanne voi muuttua nopeastikin, joten ajantasainen tilanne kannattaa tarkistaa kirjaston sivuilta tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Lumon kirjaston paja sijaitsee toisessa kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta, mutta voimassaoleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille, mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät.

Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

Voit varata laitteet osoitteesta varaamo.vantaa.fi

Pajan opastukset:

Pajan käyttö on tällä hetkellä omatoimista (3.9.2021)

Pajan varattavat laitteet:

3D-tulostin: yksi Ultimaker 3 -tulostin. Niillä voidaan tulostaa pieniä esineitä. Tulostamiseen käytetään PLA-muovia, joka on uusiutuvista materiaaleista tehtyä biohajoavaa muovilankaa. Ultimaker 3:ssa on myös mahdollisuus käyttää vesiliukoista PVA-materiaalia. Varaa 3D-tulostin tästä.

Ompelukoneet : 2 kpl Husqvarna Viking Emerald 116. Varaa ompelukone tästä.

Saumuri: Yksi Bernina L450. Varaa saumuri tästä.

Mediatyöasema: Poissa käytöstä toistaiseksi. Tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti sekä Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.

Pajat ja verstaat Helmet-kirjastoissa

Kuva: Dani Rönnqvist