Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Kirjastossa neuvotaan erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Opastusta voit saada henkilökohtaisesti tai osallistumalla ryhmäopastukseen, luennolle tai tietoiskuihin. Maksuton. 

Enter ry opastaa tiistaisin klo 13.00 - 15.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä. 

Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305.

 

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Lumon kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Lumon kirjastosta.

1. Hae varaamasi aineisto varaushyllyn päätelaitteesta kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla 

3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään! 

Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella. Henkilökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.

Lumon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 9.00 - 16.00.

Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Voit käyttää myös Taskukirjaston kirjastokorttiominaisuutta. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

 

Ei lisätietoa

Lähetä sähköpostia:

Päiväkotiyhteistyö: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen@vantaa.fi p. 050 302 8463

Alakouluyhteistö: kirjastovirkailija Krista Kettunen, krista.kettunen@vantaa.fi

Kiertokäynnit: palveluesimies Teija Tuomi, teija.tuomi@vantaa.fi

Yläkouluyhteistyö: kirjastonhoitaja Marjukka Mäkelä, marjukka.makela@vantaa.fi

Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.
Tiesitkö, että kirjastosta voi lainata lautapelejä kotiin pelattavaksi? Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen peliin kuin ottaa se kotilainaan!

Lumon kirjaston kokoelmassa on pelejä laidasta laitaan niin lapsille kuin aikuisille. Pääpaino on koko perheelle soveltuvissa peleissä. Pelien laina-aika on 14vrk.

Kirjastossa on myös lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa. Kirjastossa pelattavia lautapelejä ei voi lainata kotiin.

Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston takaosassa sijaitsevalta lehtialueelta. 

Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta. 

Lisäksi eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

Pidätkö lukemisesta ja haluaisit keskustella lukemistasi kirjoista toisten samanmielisten kanssa? Tervetuloa lukupiiriin! Mukavan porukan kesken kirjallisuudesta keskusteleminen on hauskaa. 

Lumon kirjastossa kokoontuu lukupiiri kuukauden toisena tiistaina klo 12.00 - 14.00. Lukupiirin tarkempi aikataulu ja luettavat kirjat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. 

Kuukauden kirjan voit varata Helmet.fi-sivulta tai noutaa itsepalveluvaraushyllystä kohdalta Lukupiiri ja lainata sen omalle kortillesi.

Satututuokioita järjestetään kirjaston monitoimitilassa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. 

Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen (anneli.outinen@vantaa.fi) 

 

Tilat

Tila poissa käytöstä toistaiseksi. Lumon kirjasto toimii Monitoimikeskus Lumossa, jossa on runsaasti kokoustiloja. Monitoimitalon kokoustilojen varaukset: www.vantaa.fi/lumo.

 

Lumon kirjastossa on varattavissa neuvotteluhuone max 8 hengelle kirjaston toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata kerrallaan kahdeksi tunniksi ja asiakkaalla voi olla enintään kolme voimassaolevaa varausta.

Tilan varustelu:

-avoin, langaton verkko
-65" näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen
-videoneuvottelupaketin (näytön kaukosäädin ja kuulokemikrofoni) voi lainata asiakaspalvelupisteestä.

Tilan voi varata verkossa Varaamo-palvelusta. Kirjaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 1305).
 

Poissa käytöstä toistaiseksi. Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).

Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: palveluesimies Teija Tuomi teija.tuomi(at)vantaa.fi

Poissa käytöstä toistaiseksi. Lumon kirjaston paja sijaitsee 2. kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta mutta voimassa oleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät. 

Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

Voit varata laitteet osoitteesta: varaamo.vantaa.fi

Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista.

Monitoimikeskus Lumossa on lisäksi vuokrattavana erilaisia ryhmätyöskentelytiloja.

Tilavaraukset: www.vantaa.fi/lumo.

Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

 

Laitteet

Asiakkaat voivat käyttää kirjastossa kannettavia tietokoneita. Kannettavan tietokoneen voit lainata kirjaston läppärikaapista, jonka palvelupisteeltä. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun.

Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. Henkilökunta ei neuvo pankkiasioiden hoitamisessa, verkossa ostamisessa, viranomaislomakkeiden tai vastaavien täyttämisessä.

Poissa käytöstä toistaiseksi.

Tulostustunnukset ja tulostusmäärät

Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta.

Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

Kopiointi

Kopioinnin oletusväritilana on mustavalkoinen. Asiakas voi saada korkeintaan 20 mustavalkoista tai kaksi värillistä tai 10 mustavalkoista ja yhden värillisen kopion.

Skannaus

Kirjaston asiakaslaitteilta asiakas voi skannata vain siihen sähköpostiosoitteen, josta on lähettänyt viestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi.

Poissa käytöstä toistaiseksi. Lumon kirjaston pajassa on yksi Ultimaker 3 -tulostin. Voit varata laitetta Varaamon kautta osoitteesta varaamo.vantaa.fi. 

Ei lainattavissa tällä hetkellä (päiv. 15.1.21). Energiankulutusmittari on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.

Tällä hetkellä ei käytössä!

Matkapuhelimille tarkoitettu lukittava latauskaappi, jossa iPhone-, Micro-USB ja USB-C -liitännät.

Tällä hetkellä ei käytössä.

Lumon kirjaston pajan mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö sekä Epson V600 Photo -skanneri. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.  Varaa aika laitteelle: varaamo.vantaa.fi.

Poissa käytöstä toistaiseksi. Kaksi Husqvarna Viking Emerald 116 ompelukonetta. Koneita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

Tällä hetkellä ei käytössä. 

Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS4-pelikonsolia. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä.

Poissa käytöstä toistaiseksi. Yksi Bernina L450 -saumuri. Voit käyttää laitetta kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

Poissa käytöstä toistaiseksi.

Sähköpostiin skannaaminen ei toimi tällä hetkellä. Voit skannata kuitenkin omalle muistitikulle.

Asiakas saa skannauksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Skannaus tapahtuu siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa skannerin käytössä.

Poissa käytöstä toistaiseksi.

Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta. 

Kirjaston asiakaspäätteiltä tulostaminen ilman tunnuksia 

Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla