Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Ei kesälauantaisin. Tarkemmat aukiolotiedot osoitteesta helmet.fi/lumonkirjasto

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

Lisätietoja: Celia.fi

Enter ry opastaa maanantaisin klo 14.00 - 16.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä. 

Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305.

 

Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Voit käyttää myös Taskukirjaston kirjastokorttiominaisuutta. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

 

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

 

Ei lisätietoa

Lähetä sähköpostia:

Päiväkotiyhteistyö: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen@vantaa.fi p. 050 302 8463

Alakouluyhteistö: kirjastovirkailija Krista Kirjonen, krista.kirjonen@vantaa.fi

Kiertokäynnit: erikoiskirjastovirkailija Ida Martikainen ida.martikainen@vantaa.fi

Yläkouluyhteistyö: kirjastonhoitaja Lotta Autio lotta.autio@vantaa.fi

Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston takaosassa sijaitsevalta lehtialueelta. 

Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta. 

Voit luke aikakaus- ja sanomalehtiä ePress-palvelun kautta joko kirjaston asiakaskoneilta tai kotoa käsin. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin.

Kirjastossa kokoontuu kaksi lukupiiriä, joiden aihepiirit vaihtelevat kausittain. Katso tarkemmat tiedot ja lukupiireissä käsiteltävät kirjat Helmet.fi:n Tapahtumat-osiosta. 

Satututuokioita järjestetään kirjaston satuhuoneessa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. 

Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen (anneli.outinen@vantaa.fi) 

Valikoima pihapelejä lainattavissa huhtikuusta lokakuulle. 

1. Hae varaamasi aineisto varaushyllyn päätelaitteesta kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla 

3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään! 

Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella. Henkilökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.

 

Tilat

Lumon kirjastossa on varattavissa neuvotteluhuone max 8 hengelle kirjaston toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata kerrallaan kahdeksi tunniksi ja asiakkaalla voi olla enintään kolme voimassaolevaa varausta.

Tilan varustelu:

-avoin, langaton verkko
-65" näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen
-videoneuvottelupaketin (näytön kaukosäädin ja kuulokemikrofoni) voi lainata asiakaspalvelupisteestä.

Tilan voi varata verkossa Timmi 360-palvelussa. Kirjaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 1305).
 

Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).

Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: erikoiskirjastovirkailija Timo Simes timo.simes@vantaa.fi

Paja käytössä omatoimisesti. Opastusta laitteiden käyttöön ei ole saatavilla toistaiseksi. 

Lumon kirjaston paja sijaitsee 2. kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta mutta voimassa oleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät. 

Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

Varaa Pajan laitteita Timmi 360 -palvelusta.

Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista.  

Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

 

Laitteet

Lumon kirjaston pajassa on yksi Ultimaker 3 -tulostin. Voit varata laitetta Timmi 360-palvelussa.

Energiankulutusmittareita on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.

Kirjastossa on käytössä kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihisi kirjautumalla ensin omiin tietoihin Helmet.fi:ssä.

Tietokoneiden laina-aika on kaksi tuntia, ja lainakertoja voi olla kaksi peräkkäin. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Kopiokone sijaitsee asiakaspalvelupisteen luona. Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Tällä hetkellä ei käytössä.

Lumon kirjaston pajan mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö sekä Epson V600 Photo -skanneri. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.  Varaa aika laitteelle Timmi 360 -palvelusta.

Kaksi Husqvarna Viking Emerald 116 ompelukonetta. Koneita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Varaa laite Timmi 360 -palvelusta.

Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS5-pelikonsolia. Pelaamista varten täytyy olla voimassa oleva kirjastokortti. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä tai Timmi 360-palvelun kautta.

Roskapihdit (2 kpl) voi lainata asiakaspalvelusta. Laina-aika 4 viikkoa. 

Yksi Bernina L450 -saumuri. Voit käyttää laitetta kirjaston aukioloaikoina. Varaa laite Timmi 360 -palvelusta.

Kirjastossa skannaus mahdollisuus. Tarvitset skannaamista varten kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä järjestelmään.

Kirjastossa on maksuttomia asiakaskoneita, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. 

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Tarvitset tulostamiseen ja kopiointiin kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
-
henkilökunta paikalla