Kohti unelmia

Kirjoja unelmien tavoittelemisesta. Vaikuttavia tarinoita ja käytännön vinkkejä.

Spielman, Lori Nelson: Kymmenen unelmaani

Kolmekymppisen Brett Bohlingerin äiti kuolee, ja yllättäen testamentin ehtona on, että Brett toteuttaa teiniaikaiset unelmansa ja tavoitteensa. Voiko nuoruuden haaveet vielä toteuttaa?

Hellsing, Jöns: Etsitään kätevää miestä

Nuori mies John unelmoi kirjoittavansa romaanin. Hän uskoo löytäneensä tilaisuutensa vastatessaan ilmoitukseen, jossa skotlantilaiseen saaristoon etsitään kätevää miestä kunnostamaan huonokuntoista mökkiä. Saarella häntä on vastassa kirjava joukko ihmisiä omine unelmineen, eikä kaikki mene aivan odotusten mukaan. Hope Island -trilogian ensimmäinen osa.

Hooper, Emma: Etta ja Otto ja Russell ja James

Iäkkään Etan suurin toteutumaton haave on nähdä meri. Eräänä aamuna hän herää, jättää miehelleen Otolle lapun ja lähtee tekemään 3200 kilometrin matkaa veden äärelle, kävellen. Kotiin Ettaa jää odottamaan Oton lisäksi myös pariskunnan vanha ystävä Russell, joka rakastaa Ettaa yhä yhtä paljon kuin nuorena, ennen kuin tämä avioitui Oton kanssa.

Gaudé, Laurent: Eldorado  

Nuori sudanilaismies Sulayman pyrkii siirtolaisena Eurooppaan. Italiassa Salvatore Piracci vahtii, etteivät laittomat maahanmuuttajat pääse rannikolla maihin. Romaani ihmisistä, jotka uskovat unelmaansa ja etsivät uutta suuntaa elämälleen, jopa henkensä kaupalla.

Kähkönen, Sirpa: Graniittimies

Ilja ja Klara ovat lähteneet Suomen sisällissodan jälkeen rajan taa etsimään unelmaansa, vapaata yhteiskuntaa. Stalinin ajan Neuvostoliiton todellisuus aukeaa hiljalleen parille paikan päällä.

Wetterholm, Claes-Göran: Titanic – suomalaisten siirtolaisten uponneet unelmat

Valtamerilaiva Titanic upposi 1912 neitsytmatkallaan. Mukana oli myös paljon suomalaisia, jotka olivat lähteneet etsimään parempaa elämää Yhdysvalloista ja Kanadasta. Tietoteos Titanicin pohjoismaalaisten matkustajien kohtaloista.

Polari, Timo: Unelma etelänavasta. Vaeltajan matkassa maailman vuoripoluilla ja erämaissa.

Kirjoittaja kuvaa elämäkerrallisella otteella unelmiensa toteutumista - vaellusretkiään ankariin olosuhteisiin. Käytännön kokemuksia vaellusretkien arjesta ja pohdintaa retkien henkisestä annista.

Poutala, Mika: Mitä menestyminen vaatii?

Olympiapikaluistelijan kirjoittamassa teoksessa annetaan käytännön vinkkejä unelmien toteuttamiseen ja tavoitteiden asettamiseen. Kirjassa pohditaan myös menestyksen luonnetta ja arvosidonnaisuutta.

Järvilehto, Lauri: Upeaa työtä! Näin teet itsellesi unelmiesi työpaikan.

Miten löytää oma kutsumustyö? Mitä hyötyä sen löytämisestä on? Käytännön neuvoja ura- ja koulutusvalintoja pohtiville.

Rämö, Satu & Hanne Valtari: Unelmahommissa. Tee itsellesi työ siitä mistä pidät.

Miten yhdistää intohimo ja elannon hankkiminen? Luovan alan yksityisyrittäjiksi ryhtyneet kirjoittajat, sekä kirjaan haastatellut eri alojen ihmiset, kertovat kirjassa kokemuksiaan oman unelmatyön löytämisestä sekä yrittäjän arjesta.

Österåker, Maria: Unelma omavaraisuudesta. Käytännön opas.

Viisihenkinen perhe päätti tavoitella omavaraista elämää. Näiden kokemusten pohjalta syntyneen kirjan avulla voi katsoa omaa arkeaan uusin silmin: mitä kaikkea voikaan tehdä itse. Käytännön vinkkejä omavaraisuuden kokeilemiseen.

Haapamatti, Kirsi & Suvi Elo: Unelmien ekokylät. Kurkistuksia suomalaiseen ekoyhteisöasumiseen.

Kirjassa tutustutaan usean eri puolilla Suomea sijaitsevan ekoyhteisön toimintaan ja yhteisöjen asukkaiden elämänvalintoihin. Vinkkejä ympäristöystävällisempään ja yhteisöllisempään arkeen.