Lomalle!

Kaipaatko lomaa? Oletko lähdössä lomalle? Nappaa tästä mukaasi loma-aiheista lukemista!

Hakalahti, Niina: Aavasaksa

Ideaparkissa työskentelevä Seppo suunnittelee lomaa Aavasaksalle kaverinsa kanssa. Italiasta kotimaahan lomalle saapuu myös Sepon Sarita-sisko. Molemmat pohtivat elämänvalintojaan − miten paljon hyvään ja mielekkääseen elämään tarvitaan?

Zadoorian, Michael: Viimeinen loma

Iäkäs pariskunta päättää lähteä viimeiselle yhteiselle lomalle ennen kuin Alzheimerin tautia sairastavan aviomiehen muisti katoaa lopullisesti. Tien päällä, vanhalla asuntovaunulla, pariskunta tekee matkaa myös pitkän avioliittonsa muistoihin.

McCall Smith, Alexander: Nainen joka käveli auringossa. Mma Ramotswe tutkii.

Mma Ramotswe on jäämässä ensimmäistä kertaa lomalle. Miten Naisten etsivätoimisto numero 1:den käy? Pystyykö Mma Ramotswe jättämään toimistoa toisten haltuun? Erityisesti, kun käsillä olisi hienovaraisuutta vaativa tapaus.

Autere, Terttu: Kuolema Eedenissä

Täysihoitola Eedenin raukea lomanvietto keskeytyy erään vieraan kuolemaan. Apuun hälytetään lääninetsivä Juhani Kuikka. 1930-luvun tunnelmaa ja ajankuvaa.

Keyes, Marian: Rachelin loma

Nuori, New Yorkin juhlissa viihtyvä Rachel Walsh joutuu palaamaan takaisin kotimaahansa Irlantiin katkaisuhoitoon. Kuuluisalla katkaisuklinikalla elo ei ole kuitenkaan vain lomailua, vaan Rachel joutuu myös kohtaamaan ongelmansa. Miten hänen ihmissuhteidensa käy?

Välimäki, Teresa & Johanna Lindholm: Lomaruokaa

Vinkkejä nopean ja maistuvan ruoan laittoon. Helppojen ja muunneltavien reseptien avulla ateriat syntyvät vähällä vaivalla. Resepteissä hyödynnetään kesäsesongissa saatavilla olevia aineksia.

Luoto, Leena & Heikki Luoto: Lomailijan puutarha

Niksit helppohoitoisen puutarhan suunnitteluun, josta voi nauttia ympäri vuoden. Neuvoja mm. vähän hoitoa vaativien lajikkeiden valintaan.

Kieran, Dan: Joutilas matkailija. Hitaan matkustamisen taito.

Kirja johdattaa suunnittelemattomien lomien ja verkkaisen matkanteon maailmaan. Myös omaa asuinympäristöään voi katsoa matkailijan silmin.

Pukkila, Hanna: Mökkielämää. Loma-asukkaan opas.

Napakka opas huolettomaan mökkeilyyn. Käytännön vinkkejä mökin hankkimiseen, sen rakentamiseen ja kunnossapitoon. Perustietoa mm. jätevesi- ja energiahuollosta, mökkiä ympäröivää lähiluontoa unohtamatta.

Aho, Seppo & Heli Ilola: Toinen koti maalla? Kakkosasuminen ja maaseudun elinvoimaisuus.

Monipuolisia näkökulmia kakkosasumiseen Suomessa. Teoksessa eritellään kakkosasumisen muotoja, historiaa sekä vertailukohtia muualta maailmasta. Lisäksi esitellään tutkimustuloksia kakkosasumisen merkityksistä käyttäjilleen sekä sen vaikutuksista kuntiin ja maaseutuun.

Krohn, Aarni: Elämän lomassa. Suomalaisen loman historiaa.

Monipuolisia näkökulmia suomalaisen loman ja matkustamisen historiaan. Kirjassa kuvataan nähtävyyksiä, majapaikkoja, liikennevälineiden kehitystä, huvila- ja mökkiasumista ja lomaliiton historiaa, sekä myös ulkomaisten matkustajien havaintoja Suomesta.

Anttila, Anu-Hanna: Loma tehtaan varjossa. Teollisuustyöväestön loma- ja vapaa-ajan moraalisäätely Suomessa 1930–1960-luvuilla.

Sosiologinen tutkimus työväestön lomailun ja vapaa-ajan vieton muotoutumisesta 1900-luvun alkupuolella. Miten lomat järjestettiin? Missä lomailtiin?

Partanen, Silja & Tapani Mauranen: Loma edessä, mökki takana. Suomalaisen leirintämatkailun viisi vuosikymmentä.

Teos luotaa leirintämatkailijan elämäntapaa mm. matkakokemuksin ja -kertomuksin. Se kartoittaa samalla leirintämatkailun kehittymisen historiaa Suomessa sekä SF-Caravan ry:n toiminnan historiaa.

Tuomi-Nikula, Jorma & Päivi: Keisarit kesälomalla Suomessa

Teos kertoo Venäjän keisarien lomamatkoista Suomessa. Autonomian aikana Suomeen kertyikin yhteensä 80 reissua. Teos avaa uudenlaisia näkökulmia Venäjän keisareiden henkilökuviin sekä autonomian ajan Suomeen.