Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Kysy kouluyhteistyöstä:
Paula Kannisto
paula.kannisto@hel.fi

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Huomioittehan, että kirjaston tapahtumiin tulee ilmoittautua kultus.fi-sivuston kautta.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille kevätlukukauden 2023 aikana. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä. Huomioittehan, että kirjaston tapahtumiin tulee ilmoittautua kultus.fi-sivuston kautta.

Rivien välistä -tapahtumat 7.-luokkalaisille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma järjestetään jälleen syksyllä 2023. Tapahtuma kutsuu kaikki helsinkiläiset 7. luokat lukemisen ja kirjavinkkien pariin. Yksittäinen vinkkaustapahtuma sisältää teatteria ja median keinoja hyödyntävän kirjavinkkausesityksen, osallistavaa toimintaa sekä mahdollisuuden lainata luettavaa. Ilmoittautumiset avautuvat kesän jälkeen.

Lisätietoa saat tästä osoitteesta.

Muut kirjaston palvelut kouluille

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme koulujen toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä kuten kirjamaistiaisista tai kirjastokäytön opastuksesta. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin, jotta ehdimme toteuttamaan toiveenne!

Kirjoja koulutyön tueksi

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä tai vaikkapa luokan lukupiiriä varten? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin valmiiksi ja käydä lainaamassa kirjat luokan kanssa.
Voitte tilata kirjakassin tällä lomakkeella.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä!

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/