Kouluyhteistyö

Kouluyhteistyö

Kirjasto on monipuolinen oppimisympäristö – voit tuoda luokkasi opettelemaan kirjaston käyttöä, lainaamaan, sukeltamaan houkuttelevien tarinoiden maailmaan ja osallistumaan ohjatuille ryhmäkäynneille. Tervetuloa!

Kysy kouluyhteistyöstä:
malmin_kirjasto@hel.fi

Kirjasto tarjoaa jokaiselle 1.-, 3.- ja 7. -luokkalaiselle seuraavat palvelut

Ekaluokkalaisen kirjastostartti

Ohjattu tutustumiskäynti kirjastoon tai ekaluokkalaisjuhla, jonka yhteydessä oppilaat saavat ekaluokkalaiskampanjan kirjan omakseen. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille ensimmäisen kouluvuoden aikana. Oppilaat voivat noutaa kirjalahjan myös ennen luokkakäyntiä opettajan jakamaa kampanjakorttia vastaan. Kortit toimitetaan opettajille syyslukukauden alkupuolella. Kirjastostartti voidaan tarvittaessa toteuttaa myös etätapahtumana.

Lukuintoa 3.-luokkalaisille

Kirjavinkkaus, jossa oppilaat tutustuvat kiinnostaviin kirjoihin kirjaston henkilökunnan opastuksella. Luokkasi kutsutaan kirjastokäynnille kevätlukukauden 2021 aikana. Vinkkaus voidaan tarvittaessa hoitaa myös etäyhteyden välityksellä.

Rivien välistä -tapahtumat 7.-luokkalaisille

Esityksellinen kirjavinkkaus helsinkiläisille 7.-luokille. Tapahtuman ajankohta on siirtynyt myöhemmäksi koronarajoitusten vuoksi. Seuraa tapahtuman tiedotusta Helmet-sivulla.

Listätietoa ja esityskohtaiset kirjalistat.

Muut kirjaston palvelut kouluille

Covid19-pandemian vaikutukset palveluihin

Kirjastoissa noudatetaan hallituksen antamia suosituksia kouluyhteistyön osalta. Poikkeusolosuhteissa tiedotamme toimintatavoista sivulla helmet.fi/kouluyhteistyohelsinki ja kunkin kirjaston kotisivuilla Koulut ja päiväkodit -osiossa.  Olemme varautuneet 1., 3. ja 7.-luokkien palveluiden toteuttamiseen tarvittaessa myös etänä.

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme koulujen toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä kuten kirjamaistiaisista tai kirjastokäytön opastuksesta. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin, jotta ehdimme toteuttamaan toiveenne!

Kirjoja koulutyön tueksi

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä tai vaikkapa luokan lukupiiriä varten? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin valmiiksi ja käydä lainaamassa kirjat luokan kanssa.
Voitte tilata kirjakassin tällä lomakkeella.

Kirjastokortti

Kirjastokortti kuuluu jokaisen oppilaan työkalupakkiin. Oppilas voi saada kirjastokortin joko käymällä kirjastossa yhdessä vanhemman kanssa tai tuomalla kirjastoon vanhemman täyttämän korttihakemuksen. Mikäli useampi oppilas on vailla kirjastokorttia ja haluat hoitaa asian kuntoon kirjastovierailun yhteydessä, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon. 

Korttihakemuksen voi tulostaa täältä!

Voit hankkia luokalle myös yhteisen kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.  

Kirjaston itsepalveluajat

Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä, myös Malmilla, on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8-10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli luokkasi tarvitsee henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan kirjastoon yhteyttä etukäteen. Kirjastojen itsepalveluajat voit tarkistaa kunkin kirjaston kotisivuilta osoitteessa www.helmet.fi.

Materiaaleja etäopetuksen tueksi

Kirjasto kotona -sivulta löydät ideoita ja sisältöjä etäopetuksen tueksi. Myös kirjaston materiaalipankista löytyy ideoita mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Lukudiplomi

Kaipaatko työkalua, jolla kannustaa oppilaita säännölliseen lukemiseen? Suosittelemme Lukudiplomia!

Keskustakirjasto Oodin palvelut kouluille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/

.