Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Kirjaston 3D-tulostin on varattavissa Varaamon kautta. Tulosteet maksavat 70 senttiä/kpl.

 

Monitoimitilassa, kiinteästi asennettu esitystekniikka. Kytkettävissä kannettavaan tietokoneeseen HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort tai VGA liitännällä.

Kirjastossa on 27" Android-tabletti, jossa on luettavana laaja valikoima suomalaisia ja ulkomaisia e-sanoma- ja aikakauslehtiä kirjaston e-lehtipalveluista: ePress ja PressReader. Katso tarkemmat tiedot kirjaston e-lehtipalveluista klikkaamalla tätä tekstiä.

 

Kirjastossa on 6 lainattavaa tablettia (Hubletia). Hubletit lainataan itsepalveluna kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Laitteet ovat käytettävissä ainoastaan kirjaston tiloissa. Ei lainata kotiin. Hubletia käytetään tavallisen tabletin tavoin. Laitteessa on runsaasti pelejä lapsille.

A4 ja A3 mustavalko- ja värikopiot. Kopion hinta 0,40 € / sivu, kaksipuolinen kopio 0,80 €. Kopiokoneella on mahdollista tulostaa myös muistitikulta (.pdf ja .jpg -tiedostot, myös A3 kokoisena, tulosteen hinta 0,40 € / sivu) sekä skannata joko muistitikulle tai sähköpostiin.
Laite ei valitettavasti tunnista kaikkia muistitikkuja.

Lainattava kosteusmittari, laina-aika 14 vrk. Ei voi varata eikä uusia.

Lainattavia kävelysauvoja. Koot 105 cm, 115 cm, 125 cm ja 130 cm.

Laina-aika 28 vrk.

Lukittava latauskaappi kännyköille. Kaapissa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

6 x liukureita lainattavaksi.

Laina-aika 2 viikkoa.

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite.

Laina-aika 1 viikko, ei voi varata eikä uusia.

2 x NYT-liikuntakortteja. Kortti on tarkoitettu 18-29-vuotiaille, ja oikeuttaa osallistumaan kaikille viikkotunneille. 

Laina-aika 2 viikkoa, palautus Malmin kirjastoon.

Playstation 4 (mm. Minecraft ja NHL 22) ja Nintendo Switch (mm. Mario Kart) pelikonsolit. Pelihuone on varattavissa ma-to 13.00-19.30, pe 13-17.30 ja la 10-15.30, tila varataan kuten asiakastietokoneet -ASTA ajanvarauksessa (koneen tunnus R) ja peliaikaa on 1 tunti/ 1 pelaaja. Varaa pelihuone klikkaamalla tästä.

2 pulkkaa, laina-aika 2 viikkoa. Palautus Malmin kirjastoon.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

Kirjastossa on kaksi lainattava A4 skanneria: CanoScan LiDE 210 (ei dia- tai filmiskannausta) ja CanoScan 5600F (myös dia- ja filmiskannaus). Skannerit voidaan liittää asiakkaan omaan tietokoneeseen, kirjaston asiakaskoneeseen nro 10 tai lainata kotiin. Myös kopiokoneella (A4 ja A3 koot) on mahdollista skannata joko USB-muistitikulle tai suoraan sähköpostiin.
Huom! Kopiokone ei valitettavasti tunnista kaikkia muistitikkuja.

Kirjastolla lainattava sähkönkulutusmittari / energiamittari. Mukana käyttöohjeet. Laina-aika on 14 vrk.

ASKO-asiakastietokoneet ovat koneesta riippuen varattavissa kerralla 0,5 - 4 tunniksi. Tietokoneet 2 ja 3 sijaitsevat omissa työhuoneissa, 4-5 nuorten nurkassa, 7-9 ASKO-tilassa ja 10-11 lehtisalissa.
Voit varata ASKO-asiakastietokoneen etukäteen, klikkaamalla tätä tekstiä tai soittamalla (09) 310 85070.

Kirjastossa on neljä kannettavaa tietokonetta, joita voi lainata kirjaston tiloissa työskentelyä varten. Kannettavien tietokoneiden lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus.
 

4 kpl. Kuulokkeita voi lainata kirjastovierailun ajaksi.

Vesivaaka Ironside 60 cm. Laina-aika 2 viikkoa.

 

Palvelut

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille henkilöille. Malmin kirjastossa voit rekisteröityä Celian verkko- tai cd-kerhoasiakkaaksi. Varaa aika rekisteröintiä varten etukäteen, soittamalla (09) 310 85070 tai muun kirjastokäyntisi yhteydessä. Rekisteröintiin tarvitaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus tai HelMet-kirjastokortti. Celian palveluihin ja käyttöoikeuksiin voit tutustua tarkemmin Celian sivuilla. www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Malmin kirjastosta saat henkilökohtaista opastusta ja neuvoja erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Varaa aika opastuksiin kirjastokäyntisi yhteydessä tai soittamalla (09) 310 85070.

  • Digitalkkari tavattavissa tiistaisin ja torstaisin klo 9-15. 
    Digitalkkari on datanomiopiskelija, joka suorittaa kirjastossa opintoihinsa liittyvää harjoittelujaksoa. Digitalkkari auttaa, kun tarvitset apua asiakastietokoneiden käytössä, tulostamisessa, skannaamisessa tai kopioinnissa. Digitalkkariltamme voit kysyä neuvoja myös omien laitteidesi, kuten tietokoneen tai mobiililaitteiden käytössä, ja saada apua pienissä teknisissä ongelmissa. Digitalkkari ei voi asioida puolestasi verkossa tai tehdä laitteillesi isompia huoltoja. Omien laitteiden käytön opastus ja neuvonta ajanvarauksella, puh. (09) 310 85070.
  • Työväenopiston vertaisohjaus tiistaisin klo 16.30-18.30.
  • Enter ry opastukset keskiviikkoisin klo 10.00-11.00 ja 11.00-12.00.

Digitukea saa lisäksi Helsingin kaupungin etädigitukipalvelusta, ajanvarauksella asukastaloista sekä Enter Ry:ltä

 

 

Katso ylempänä Digituki.

HelMet e-kirjasto tarjoaa digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja ja verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Kysy lisää käydessäsi kirjastossa tai puhelimitse (09) 310 85070. Tutustu kirjaston e-aineistoihin klikkaamalla tätä tekstiä.

Itsepalvelutulostus kirjaston asiakastietokoneilta tai asiakkaan omilta laitteilta. A4 mustavalko- ja väritulosteet. Tulosteen hinta 0,40 €/ sivu, kaksipuolinen 0,80 €. 5 maksutonta sivua 3 kuukauden välein. Omilta laitteilta voit tulostaa sähköpostin avulla PDF- ja kuvaliitetiedostoja (jpeg, bmp, tiff). Tutustu tarkemmin omilta laitteilta tulostamiseen klikkaamalla tätä tekstiä.

Malmitalon aulassa sijaitsee lämpöinen lounasravintola-kahvila Zoppa.

Lisätietoa saat osoitteesta zoppanen.fi

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste: kirjankierrätyshylly sijaitsee työhuone 2 ja lukusalin välisessä tilassa.
 

Ei lisätietoa

Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.
 

2 x Mölkky

2 x sulkapallosetti

2 x krokettisetti

2 x frisbee

2 x hyppynaru

1 x renkaanheittopeli

 

Laina-aika 2 viikkoa, palautus Malmin kirjastoon.

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin "Stadinetti". Ei vaadi kirjautumista.

 

Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lautapelejä.

3 kpl lainattavia lasten lyömäsoitinlaukkuja. Yksi laukku sisältää: pieni kehärumpu, puinen helistin, pienet marakassit (2 kpl), lautashelistin.

Laina-aika 2 viikkoa.

Monitoimitilassa, käytettävissä tilan esitystekniikan kanssa.

 

Tilat

Erillinen hiljainen lukutila. 17 paikkaa.

Tilaa 20-60 henkilölle, tilassa esitystekniikka: dataprojektori, valkokangas ja äänentoistolaitteet. Tila on erotettavissa muusta kirjastotilasta lasiseinillä, ei äänieristetty.

Kirjastossa on iso näyttelyseinä ja kaksi lasivitriiniä. Näyttelytilavaraukset ja -kyselyt sähköpostitse: sanna.salo@hel.fi.

Asiakastyöasemalla varustettuja työhuoneita 2 kpl, varattavissa puhelimitse (09) 310 85070, tai "Varaa tietokone" -palvelussa Malmin kirjaston kohdalta, tietokoneet 2 ja 3.

Erillinen työtila ilman asiakastyöasemaa, 1 kpl, tilan varaukset Varaamon kautta. Asiakaspalvelusta voi lainata kannettavan tietokoneen, lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla