Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

Kirjaston 3D-tulostin on varattavissa Varaamon kautta. Tulosteet maksavat 70 senttiä/kpl.

 

Monitoimitilassa, kiinteästi asennettu esitystekniikka. Kytkettävissä kannettavaan tietokoneeseen HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort tai VGA liitännällä.

Kirjastossa on 27" Android-tabletti, jossa on luettavana laaja valikoima suomalaisia ja ulkomaisia e-sanoma- ja aikakauslehtiä kirjaston e-lehtipalveluista: ePress ja PressReader. Katso tarkemmat tiedot kirjaston e-lehtipalveluista klikkaamalla tätä tekstiä.

 

Kirjastossa on 6 lainattavaa tablettia (Hubletia). Hubletit lainataan itsepalveluna kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Laitteet ovat käytettävissä ainoastaan kirjaston tiloissa. Ei lainata kotiin. Hubletia käytetään tavallisen tabletin tavoin. Laitteessa on runsaasti pelejä lapsille.

A4 ja A3 mustavalko- ja värikopiot. Kopion hinta 0,40 € /kpl. Kopiokoneella on mahdollista tulostaa myös muistitikulta (.pdf ja .jpg -tiedostot, myös A3 kokoisena, tulosteen hinta 0,40 € /kpl), sekä skannata joko muistitikulle tai sähköpostiin.
Laite ei valitettavasti tunnista kaikkia muistitikkuja.

Lainattava kosteusmittari, laina-aika 14 vrk. Ei voi varata eikä uusia.

Lainattavia kävelysauvoja. Koot 105 cm, 115 cm, 125 cm ja 130 cm.

Laina-aika 28 vrk.

6 x liukureita lainattavaksi.

Laina-aika 2 viikkoa.

3 kpl lainattavia lasten lyömäsoitinlaukkuja. Yksi laukku sisältää: pieni kehärumpu, puinen helistin, pienet marakassit (2 kpl), lautashelistin.

Laina-aika 2 viikkoa.

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite.

Laina-aika 1 viikko, ei voi varata eikä uusia.

2 x NYT-liikuntakortteja (kevät 2023). Kortti on tarkoitettu 18-29-vuotiaille, ja oikeuttaa osallistumaan kaikille viikkotunneille. 

Laina-aika 2 viikkoa, palautus Malmin kirjastoon.

Playstation 4 (mm. Minecraft ja NHL 22) ja Nintendo Switch (mm. Mario Kart) pelikonsolit. Pelihuone on varattavissa ma-to 13.00-19.30, pe 13-17.30 ja la 10-15.30, tila varataan ASTA ajanvarauksessa (koneen tunnus R) ja peliaikaa on 1 tunti/ 1 pelaaja. Varaa pelihuone klikkaamalla tästä.

2 pulkkaa, laina-aika 2 viikkoa. Palautus Malmin kirjastoon.

Laina-aika 2 viikkoa, ei voi varata eikä uusia.

Kirjastossa on kaksi lainattava A4 skanneria: CanoScan LiDE 210 (ei dia- tai filmiskannausta) ja CanoScan 5600F (myös dia- ja filmiskannaus). Skannerit voidaan liittää asiakkaan omaan tietokoneeseen, kirjaston asiakaskoneeseen nro 10 tai lainata kotiin. Myös kopiokoneella (A4 ja A3 koot) on mahdollista skannata joko USB-muistitikulle tai suoraan sähköpostiin.
Huom! Kopiokone ei valitettavasti tunnista kaikkia muistitikkuja.

Kirjastolla lainattava sähkönkulutusmittari / energiamittari. Mukana käyttöohjeet. Laina-aika on 14 vrk.

Asiakastietokoneiden yhtäjaksoinen käyttöaika on koneesta riippuen 0,5h-3h.
Tietokoneet 2 ja 3 sijaitsevat erillisissä työhuoneissa ja ovat varattavissa. Tietokonehuoneet 2 ja 3 varataan Varaamon kautta.
Asiakastietokoneet 4 ja 5 sijaitsevat nuorten nurkassa, 7-9 ASKO-tilassa ja 10-11 lehtisalissa. Näitä koneita ei voi varata etukäteen.

Kirjastossa on neljä kannettavaa tietokonetta, joita voi lainata kirjaston tiloissa työskentelyä varten. Kannettavien tietokoneiden lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus.
 

4 kpl. Kuulokkeita voi lainata kirjastovierailun ajaksi.

Vesivaaka Ironside 60 cm. Laina-aika 2 viikkoa.

 

Palvelut

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille henkilöille. Malmin kirjastossa voit rekisteröityä Celian verkko- tai cd-kerhoasiakkaaksi. Varaa aika rekisteröintiä varten etukäteen, soittamalla (09) 310 85070 tai muun kirjastokäyntisi yhteydessä. Rekisteröintiin tarvitaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus tai HelMet-kirjastokortti. Celian palveluihin ja käyttöoikeuksiin voit tutustua tarkemmin Celian sivuilla. www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/.

Malmin kirjastosta saat henkilökohtaista opastusta ja neuvoja erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Varaa aika opastuksiin kirjastokäyntisi yhteydessä tai soittamalla (09) 310 85070.

 

  • Työväenopiston vertaisohjaus tiistaisin klo 16.30-18.30.
  • Enter ry opastukset keskiviikkoisin klo 10.00-11.00 ja 11.00-12.00.

Digitukea saa lisäksi Helsingin kaupungin etädigitukipalvelusta, ajanvarauksella asukastaloista sekä Enter Ry:ltä

 

 

Katso ylempänä Digituki.

HelMet e-kirjasto tarjoaa digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä, e-kirjoja, äänikirjoja ja verkkokursseja maksutta asiakkaiden käyttöön. E-opas antaa henkilökohtaista opastusta kirjaston digitaalisten aineistojen käytössä. Kysy lisää käydessäsi kirjastossa tai puhelimitse (09) 310 85070. Tutustu kirjaston e-aineistoihin klikkaamalla tätä tekstiä.

Itsepalvelutulostus kirjaston asiakastietokoneilta tai asiakkaan omilta laitteilta. A4 ja A3 mustavalko- ja väritulosteet. Tulosteen hinta 0,40 €/kpl.

Luo itsellesi käyttäjätunnus tulostuspalveluun osoitteessa asiakastulostus.hel.fi. Aktivoi tunnuksesi sähköpostiisi saapuneesta linkistä.
Kirjaston asiakastietokoneilta tulostaessa tarvitset vain sähköpostitse saamasi PIN-koodin.

Omalta laitteelta tulostaessa tarvitset PIN-koodin lisäksi käyttäjätunnuksesi sähköpostiosoitteen ja salasanan.
Kirjaudu omalla laitteellasi asiakastulostus.hel.fi -sivulle ja lataa haluamasi tiedostot tulostuspalveluun. Voit noutaa tulosteesi 24 h sisällä mistä tahansa Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteestä.

 

Malmitalon aulassa sijaitsee lämpöinen lounasravintola-kahvila Zoppa.

Lisätietoa saat osoitteesta zoppanen.fi

Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste: kirjankierrätyshylly sijaitsee työhuone 2 ja lukusalin välisessä tilassa.
 

Ei lisätietoa

Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Malmin kirjastossa voit maksaa kirjastomaksusi käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.
 

2 x Mölkky

2 x sulkapallosetti

2 x krokettisetti

2 x frisbee

2 x hyppynaru

1 x renkaanheittopeli

 

Laina-aika 2 viikkoa, palautus Malmin kirjastoon.

Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupunginkirjaston "Stadinetti" -verkko ja Helsingin kaupungin WLAN -verkko. Verkot eivät vaadi kirjautumista.
Kirjaston e-palveluita voi käyttää Stadinetti- verkossa.

 

Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lautapelejä.

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Monitoimitilassa, käytettävissä tilan esitystekniikan kanssa.

 

Tilat

Erillinen hiljainen lukutila. 17 paikkaa.

Tilaa 20-60 henkilölle, tilassa esitystekniikka: dataprojektori, valkokangas ja äänentoistolaitteet. Tila on erotettavissa muusta kirjastotilasta lasiseinillä, ei äänieristetty.

Kirjastossa on iso näyttelyseinä ja kaksi lasivitriiniä. Näyttelytilavaraukset ja -kyselyt sähköpostitse: sanna.salo@hel.fi.

Malmin kirjastossa on 3 erillistä, 1-2 henkilön käyttöön sopivaa työhuonetta.

Työhuone 1, erillinen työtila ilman asiakastyöasemaa, tilan varaukset Varaamon kautta.
Asiakaspalvelusta voi lainata kannettavan tietokoneen, lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus.

Tietokonehuone 2, asiakastyöasemalla varustettu työhuone, käyttöaika 2h, tilan varaus Varaamon kautta.
Tietokonehuone 3, asiakastyöasemalla varustettu työhuone, käyttöaika 3h, tilan varaus Varaamon kautta.

 

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla