Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kirjailija Anni Kytömäki Malmin kirjastossa

Keskiviikkona 22.9. klo 18.00

Margarita (2020)

Kirjailija, BA Esa Makijärvi haastattelee.

Anni Kytömäki (s. 1980) asuu Hämeenkyrössä. Hän on työskennellyt mm. kansalaisjärjestöissä ja muusikkona. Kotiseudullaan hän kulkee harjuilla, soilla ja sammalmetsissä, kuuntelee tuulta ja etsii polkuja tarinoihin, jotka saattoivat olla totta.

Margarita on hänen kolmas teoksensa. Vuoden 2020 Finlandia-voittaja on taidokas ja lumoava romaani maan ja veden hiljaisista.

Kun helmenpyytäjä avaa simpukan, se kuolee. Kun ihmisen kuoreen kajotaan, seuraukset voivat olla yhtä tuhoisat.

Senni hieroo kylpylän vieraita kuten isäkin aikoinaan, mutta haaveilee lähtevänsä kauas pois. Mikko on sotamies, joka pysyy asemapaikallaan, vaikka pelkää viimeisen taistelun lähestyvän. Antti tutkii metsiä ja päättää, mikä alue liitetään kansalliseen menestystarinaan ja mikä säästetään. Jokainen heistä noudattaa annettuja määräyksiä, ja sen jälkeen kaikki on toisin.

1950-luvulla Suomen metsiin ja ihmisiin kohdistettiin vaatimuksia, joilla tavoiteltiin hyvää. Margarita näyttää menestystarinan kääntöpuolen ja sen, mitä valtiollisen velvollisuuden täyttäminen voi yksilön kannalta tarkoittaa. Romaani havainnollistaa monien ajankohtaisten aiheiden juuria: Finlandia-ehdokkaana olleen Kultarinnan (2014) lailla Margarita kuvaa metsien ja ihmisten harvoin muistettua historiaa.(Gummerus)

Mukaan mahtuu 21 ensimmäistä osallistujaa. Tapahtuma videoidaan Facebook Live -suoratoistona. Video on katsottavissa kirjaston Facebook-sivulla noin kaksi viikkoa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa.

Malmin kirjasto

Kuva: Liisa Valonen

Monitoimitila (Malmin kirjasto)

22.9.2021 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 16.9.2021