Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Skidipeli – lukutaitoseikkailu Stadissa

Malmin kirjasto muuntautuu jättimäiseksi lautapeliksi, kun Skidipeli valloittaa kirjaston – hyppää sinäkin mukaan lukutaitoseikkailuun! Peli on pelattavissa la 24.9.- la 8.10. välisenä aikana.

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pääset itse seikkailemaan pelinappulana ja kohtaat Helsingistä tuttuja maisemia ja hahmoja. Matkan varrella voit kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa lukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Kirjakioskista löydät pelin päätteeksi päräyttävimmät Helsinki-aiheiset kirjat alakouluikäisille. Katso pelin traileri tästä!

Peli on avoinna kaikille ma-to klo 14-20, perjantaisin klo 14-18 ja lauantaisin 10-16. Arkipäivisin peli on 4.luokkien ohjatussa käytössä. Jos haluat tutustua pelin lisättyyn todellisuuteen, varaa mukaan oma älypuhelin tai tabletti. Pelin voi kuitenkin pelata myös ilman älylaitetta. Peli on suomenkielinen.

Skidipeli kiertää seuraavasti:

Kanneltalo 5.-19.3.
Rikhardinkadun kirjasto 26.3.-10.4.
Keskustakirjasto Oodi: 27.8.-11.9.
Malmitalo: 24.9.-8.10.
Oulunkylän kirjasto: 7.-19.11. 

 

Skidipeli kouluille

Ohjatut pelituokiot on suunnattu koillisen Helsingin 4.luokille, ja niihin voi osallistua ainoastaan etukäteen ilmoittautumalla. Ilmoittautuminen avautuu 22.8.2022 Kultus.fi-sivustolla.

Pelin opettajanopas verkossa
Pelin opettajanopas (PDF)

*

Lukutaitoseikkailu Stadissa on Helsingin kaupunginkirjaston, Skidit-kollektiivin ja Mediakasvatuskeskus Metkan hanke, jonka on rahoittanut Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Hankkeessa Skidit-kollektiivin luomaan Skidipeliin on luotu monilukutaitoja tukeva pedagoginen sisältö. Lukutaitoseikkailua toteuttamassa ovat olleet myös Lukuinto-hanke ja AR-studio flyAR. Skidipelin ensiesittely oli Habi Kids –lastenalueella Habitaressa vuonna 2019, jolloin peli toteutettiin Skidit-kollektiivin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyönä. 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu
 

Haluatko kuulla lisää?

Koululaisvierailut:
tarja.lotvonen@hel.fi

Lukutaitoseikkailu Stadissa -hanke: 
helmet.fi/skidipeli 
piia.bagman@hel.fi 
johanna.n.martikainen@hel.fi 

#skidipeli #lukutaitoseikkailu

Valokuva: Kati Rapia

Malmin kirjasto (Malmin kirjasto)

24.9.2022 klo 8.00 - 8.10.2022 klo 16.00

Helsingin kaupunginkirjasto

Viimeksi päivitetty 23.9.2022