Tulostaminen ja tietokoneiden käyttö muuttuu Helsingin kirjastoissa

Helsingin kirjastoissa siirrytään alkuvuoden 2023 aikana uuteen tulostusjärjestelmään. Jatkossa koneille ei enää kirjauduta henkilökohtaisin tunnuksin.

Tulostamaan pääset luomalla itsellesi tulostustilin. Luo käyttäjätunnus tulostuspalveluun osoitteessa asiakastulostus.hel.fi kohdasta "Rekisteröi tunnus". Tarvitset tunnuksen luomiseen sähköpostiosoitteen. Aktivoi tunnuksesi sähköpostiisi saapuneesta linkistä ja ota talteen viestissä oleva PIN-koodi. 

Yhden tulostetun sivun hinta on 0,40 €. Ilmaisia tulosteita ei jatkossa ole Helsingissä. Tulosteet maksetaan suoraan henkilökunnalle.

Vanhaan Papercut-järjestelmään lisättyä tulostussaldoa voi käyttää tulosteiden ja kopioiden maksamiseen vuoden 2023 loppuun asti. Käyttämätöntä tulostussaldoa ei palauteta.   

Kaikissa kirjastoissa ei oteta vastaan käteistä rahaa. Käteistä vastaanottavat kirjastot löytyvät Kirjastot ja palvelut -valikosta hakusanalla “käteismaksumahdollisuus”.   

Voit jatkossakin tulostaa joko kirjaston asiakastietokoneelta tai omalta laitteelta.  

Asiakastietokoneet uusitaan kaikissa Helsingin kirjastoissa  

Asiakastietokoneet uusitaan Helsingin kirjastoissa alkuvuoden 2023 aikana. Tietokoneiden uusiminen liittyy koko Helsingin laajuiseen hankkeeseen.  

Asiakastietokoneet vaihdetaan uusiin kirjasto kerrallaan. Muutostyöt aloitetaan Töölön kirjastosta. Asennustöiden aikana tietokoneet voivat olla ajoittain pois käytöstä.   

Koneiden käyttöajat vaihtelevat puolesta tunnista neljään tuntiin. Tarkemmat tiedot kunkin kirjaston asiakastietokoneista ovat kirjastojen omilla Helmet-sivuilla kohdassa Palvelut. 

Asiakastietokoneita ei pääasiassa voi varata etukäteen. Joidenkin kirjastojen asiakastietokoneita voit varata Varaamo-palvelussa. Hae konetta Varaamosta hakusanalla "asiakastietokone".

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki