Rivien välistä -vinkkaustapahtuma 7.luokille

Rivien välistä -vinkkaustapahtuma järjestetään keväällä 2022 verkkotapahtumana, johon 7.luokat voivat osallistua turvallisesti omasta luokkahuoneesta käsin. Verkkotapahtuma sisältää noin oppitunnin mittaisen videotallenteen teatteria ja mediaa sisältävästä vinkkausesityksestä. Valittavana on kolme suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen esitys. Vinkkausvideoiden verkko-osoitteet löytyvät esitysten kuvausten yhteydestä.

Suomenkielisiin vinkkausesityksiin liittyy myös Seppo.io-peli, jossa tutustutaan tarkemmin vinkkauksessa esiintyneisiin kirjoihin ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Pelaamaan pääsee osoitteessa play.seppo.io kirjautumalla pelaajaksi valitun pelin koodilla. Koodit löytyvät esitysten kuvauksista. 

Vinkkausta varten suunniteltuja kirjalistoja voi hyödyntää opetuksessa. Vinkkauskirjoja voi lainata lähikirjastosta, ennen lainausta kirjat on kuitenkin hyvä varata lähikirjastoon. Varauksen voi tehdä oppilaiden omille korteille, luokan yhteiselle kortille tai lähikirjastoa voi pyytää tilaamaan kirjat kirjastoon. Varaamista ja lainaamista varten tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti.   

Keväällä 2022 tarjolla olevat esitykset:    

PELOTTAAKO?  Humoristinen draamavinkkaus, joka sukeltaa pelkojen maailmaan. Löytyykö kirjoista apu, vai pahentavatko ne tilannetta entisestään?
https://www.kirjastokaista.fi/kirjavinkkaus-ylakoululaisille-pelottaako
Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 792FA5

OPERAATIO KIRJASTOKORTTI – MAISTERI NUTTURA JA PAHAT AIKEET    
Kirjastoon hiipii outo hahmo, joka haluaa saada kaikki nuorisolaiset hallintaansa. Hän kehittelee maagisen apparaatin, jonka avulla voi nähdä lukevien ihmisten mielten sisään. Saako Maisteri Nuttura selville, millä keinoilla nuoriin voidaan vaikuttaa?  
https://www.kirjastokaista.fi/kirjavinkkaus-ylakouluun-operaatio-kirjastokortti-maisteri-nuttura-ja-pahat-aikeet
Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 53EB17  

PAHASSA PAIKASSA – OHJEITA SELVIYTYJILLE   
Esitys antaa kirjalliset turvaohjeet moniin tiukkoihin tilanteisiin. Miten selviytyä vaikkapa vedenpaisumuksesta, TET-harjoittelusta tai kokonaisen kirjan lukemisesta?
https://www.kirjastokaista.fi/kirjavinkkaus-ylakoululaisille-pahassa-paikassa-ohjeita-selviytyjille
Linkki kirjalistaan. 
Pelikoodi: 21E264

VIA ALASKA & GLASGOW TILL PLANETEN FRANK 
Det svenskspråkiga bokpratsevenemanget för elever. Boklistan kommer senare.
https://www.kirjastokaista.fi/sv/valkommen-pa-bokprat
Länk till sidan.Lisätiedot: minna.rimpila@hel.fi 

*

Kuva: Christin Hume Unsplash