Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Kirkkaus

Helmikuun lukupiirissä Riitta Jalosen Kirkkaus

Tule keskustelemaan kirjallisuudesta hyvässä seurassa! Malminkartanon kirjaston lukupiiri kokoontuu keväällä 2020 kerran kuussa maanantaisin klo 18.00. Kahvi- ja teetarjoilu.

Helmikuun lukupiirikirjana on maanantaina 10.2. klo 18-20 Riitta Jalosen Kirkkaus. Kirjaa löytyy lainattavaksi kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tai varaamalla https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2248679

Kustantajan kuvaus:

Aistivoimainen tarina kirjailijasta ja kirjoittamisen pakosta. ""Kierrän kirjoituspaperin valmiiksi koneeseen. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä tulen kirjoittamaan. Kirja on kuitenkin jo sisälläni, on ollut kauan odottamassa oikeaa aikaa ja oikeaa paikkaa."" Janetin kotitalossa on huone, jonne kuolleet pannaan odottamaan hautaamista. Siellä on maannut Janetin kaksi siskoa ja sinne on vaarassa päätyä myös Geordie-veli, jolla on kaatumatauti ja taipumus juoda liikaa. Janetilla itsellään on kirkuvanpunainen tukka ja päässä häiritseviä ajatuksia. Mutta kun hän saa käteensä kynän ja eteensä paperia, kaikki muuttuu: maailmasta tulee hetkeksi kaunis ja ymmärrettävä. Riitta Jalosen romaani piirtää lumoavan kuvan uusiseelantilaisesta kirjailija Janet Framesta, herkkävaistoisesta poikkeusyksilöstä, jota hoidettiin vuosikausia psykiatrisessa sairaalassa aiheetta skitsofreenikkona mutta joka nousi myöhemmin romaaneillaan maailmanmaineeseen. Samalla se on osoitus taiteen voimasta, siitä kuinka kieli ja sanat voivat pelastaa ihmisen elämälle. Riitta Jalonen on hämeenlinnalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto käsittää niin aikuisten kuin lasten kirjoja. Hänen teoksiaan on käännetty monelle kielelle, ja ne ovat saaneet muun muassa Finlandia junior- ja Runerberg-palkinnon. Kirkkaus on hänen 12. romaaninsa.

Muutama linkki:
https://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/arviot/3147205/Kirjaarvio+Haikaiseva+Kirkkaus+kirjoittamisen+voimasta
http://www.kirsinkirjanurkka.fi/2017/03/riitta-jalonen-kirkkaus.html
https://kirsinbookclub.com/kirjat/riitta-jalonen-kirkkaus-taydet-pisteet-koko-lukupiirilta/
https://www.hs.fi/kulttuuri/kirja-arvostelu/art-2000002920634.html (vain tilaajille)

Ei ennakkoilmoittatumista, tervetuloa!

Malminkartanon kirjasto

10.2.2020 klo 18.00 - 20.00

Viimeksi päivitetty 8.2.2020