Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Lukupiirin kesäklassikko: A.S. Byatt, Lasten kirja

Lukupiirin kesäklassikkokirjana on A.S. Byattin kirjoittama Lasten kirja. Sen äärelle kokoonnutaan syksyn ensimmäisessä lukupiirissä maanantaina 12.9.2022. Kirjaa löytyy jo lainattavaksi kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tai linkistä
https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2014565 (sitä ei ole tällä hetkellä vapaana, mutta tarvittaessa sitä voi lähettää Malminkartanosta johonkin toiseen kirjastoon).

Muita ehdolla olleita klassikkoja (lisättynä myös vähän ohuemmilla kirjoilla) löytyy nyt  lainattavaksi kirjaston kesäklassikkonäyttelystä.

Kustantajan kuvaus:

A.S. Byattin mestarillinen romaani on nimensä mukaisesti lasten kirja: se kertoo tarinan lapsista, jotka kasvavat nuoriksi ja aikuisiksi edellisen vuosisadan vaihteen kuohuvassa Euroopassa suuren sodan kynnyksellä. "Englannin puutarhasta" matkustetaan eri puolille Eurooppaa, ja lukijan eteen avautuu värikäs maailma, jota kansoittavat taiteilijat, kirjailijat, anarkistit, naisasianaiset, käsityöläiset, poliitikot ja sotilaat.

Keskushenkilö, kirjailija Olive Wellwood kirjoittaa kullekin lapselleen oman satukirjan. Jokainen kirja on erivärinen, huolellisesti käsin koristeltu ja kirjoitettu ja sillä on oma paikka kirjahyllyssä. Wellwoodin lapset varttuvat kertomusten ja satujen maailmassa, mutta lapsikatraan sekä heidän serkkujensa ja tovereidensa idylli sisältää myös salaisuuksia. Samaan aikaan vanha Eurooppa natisee liitoksissaan: edessä häämöttävät yhä konkreettisempina luokkataistelut, haave vapaasta rakkaudesta ja uhkaava maailmanpalo.

Lasten kirja on myös kertomus aikuisista, jotka etsivät paikkaansa ajan haasteiden keskellä. Ja yhtä lailla se on kertomus instituutioiden synnystä, museoista, taidesuunnista, aatteista - Euroopan yhteisestä historiasta ja kulta-ajasta.

Byatt on kerronnan mestari, hän hallitsee suurta henkilömäärää tarujen, satujen ja historian verkostoissa. Hän kuvaa lapsia niin suurella rakkaudella, ettei kirjaa voi laskea kädestään ennen kuin he ovat kasvaneet aikuisiksi.

Muutama linkki arvosteluihin:
https://kiiltomato.net/critic/a-s-byatt-lasten-kirja/ 
https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/lasten-kirja/ 
http://sininenlinna.blogspot.com/2011/10/s-byatt-lasten-kirja-osa-i-alkuja.html 
https://luminenomena.blogspot.com/2012/06/as-byatt-lasten-kirja.html

Tervetuloa myös uudet osanottajat.
Oikein hyviä ja kesäisiä lukuhetkiä.

Kuva: Pixabay, lillaby

Malminkartanon kirjasto

12.9.2022 klo 18.00 - 19.30

Viimeksi päivitetty 2.6.2022