Kukkuu! tarjoaa taidetta vauvoille ja taaperoille

Kukkuu! -taidefestari on erityisesti perheen pienimmille suunnattu tapahtumaviikko, joka järjestetään tänä vuonna 24-30.10.2022. Vantaan kulttuuripalveluiden ja yhteistyökumppaneiden jo neljättä kertaa järjestämä festari tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaista ohjelmaa 0-2-vuotiaille. Myös Vantaan kaupunginkirjasto on mukana järjestämässä toimintaa pikkuväelle. 

Kukkuu! Nukkuu? on leikkisä musiikkiteatteriesitys, joka kutsuu vauvat ja taaperot leikkimään, laulamaan, soittamaan ja tanssimaan Kukkuu-ketun ja hänen ystävänsä kanssa. Elisa Makkosen ja Elina Simeksen suunnittelemassa esityksessä käytetään loruja Elina Pullin kirjasta Sylisampo. Tämän lisäksi mukana on esiintyjien omaa materiaalia ja kansanlaulua. Esitys on suunniteltu erityisesti Kukkuu! -viikkoa varten ja kiertuekalenteri näyttää seuraavalta: 

Ma 24.10. klo 10.00 Pointin kirjasto 
Ma 24.10. klo 14.00 Kivistön kirjasto 

Ti 25.10. klo 10.00 Martinlaakson kirjasto 
Ti 25.10. klo 14.00 Koivukylän kirjasto 

Ke 26.10. klo 10.00 Lumon kirjasto 
Ke 26.10. klo 14.00 Tikkurilan kirjasto 

Pe 28.10. klo 10.00 Länsimäen kirjasto 
Pe 28.10. klo 14.00 Myyrmäen kirjasto   

Kivistössä ja Lumossa puolestaan leikitään ja lorutellaan vauvojen ja taaperoiden kanssa seuraavalla aikataululla: 

pe 28.10. klo 10.15 Kivistön kirjasto 

la 29.10. klo 9.30 ja 10.00 Lumon kirjasto 

Pointin kirjastossa ke 26.10. klo 18.00 järjestettävään leikkisään satutuokioon ovat myös isosisarukset tervetulleita.   

Tikkurilan kirjastossa puolestaan seikkaillaan aistipolulla Kukkuu!- ketun metsässä ja erilaisten kosketukseen, ääniin, tuoksuihin sekä liikuntaan liittyvien elämysten maailmassa. Polun varrelta löytyy myös vauvaloruja ohjeineen yhteisiä lorutteluhetkiä varten. Avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.  

Kotoa ei kuitenkaan tarvitse lähteä voidakseen osallistua festariviikolle. R iittää kun klikkaa itsensä Vantaan kaupunginkirjaston Youtube -kanavalle , jolla festariviikon maanantaina julkaistaan kaksi tallennetta. Kasan nenä on leikkisä satutuokio 2-vuotiaille ja lisäksi julkaistaan loruleikit vauvoille ja taaperoille -video. Molemmat jäävät kanavalle katsottavaksi myös Kukkuu!- viikon jälkeen.   

Eikä pidä unohtaa Karoliina Pertamon luomaa Kukkuu!-kettua, joka on olennainen osa tapahtumaviikkoa. Voit osallistua kirjastoissa Kukkuu!-ketun etsintään ja selvittää minne kaikkialle kettu on mennyt piiloon. Myös kirjastojen somekanavat kannattaa ottaa seurantaan, sillä viikon jokaisena päivänä siellä julkaistaan Kukkuu!-ketun vinkki lasten ja vanhempien yhteisiin luku- ja loruhetkiin. 

Tervetuloa mukaan iloiseen festarihumuun

Koko ohjelman löydät täältä: bit.ly/kukkuu2022 . 

Kuva: Pauliina Eriksson