Martinlaakson kirjasto avataan karkauspäivänä

Viisi kuukautta remontissa ollut Martinlaakson kirjasto avataan 29.2. Kirjasto on uudistettu viihtyisäksi yhdessä asukkaiden kanssa ja kestävää kehitystä tukevan trash design -ideologian mukaisesti.  Kestävän sivistyksen ainekset puolestaan näkyvät kirjaston toiminnassa, jossa korostuvat hauska oppiminen ja yhdessä kokeminen. 

Martinlaaksolaisten iloksi kirjaston noin 600 neliömetriä muotoutuvat jatkossa joustavasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tilan arkkitehtuuria on selkiytetty ja se on jaettu toiminnoiltaan erilaisiin alueisiin, jotka erottuvat toisistaan mm. värien avulla. Kevyet ja ketterät kalusteet mahdollistavat tilojen tehokäytön. 

Sisustus tyylikästä trashia

Martinlaakson kirjaston sisustuksen suunnitteli Trash Design, joka on erikoistunut ekologisesti kestävään suunnitteluun. Sisustukseen haettiin ideoita yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa erilaisissa työpajoissa.  Trash-ideologian uranuurtajilla Isa Kukkapuro-Enbomilla ja Henrik Enbomilla oli visio raikkaasta ja lämpimästä kirjastotilasta, jossa asukkaiden ja työntekijöiden toiveet on otettu huomioon. 80-luvulla suunniteltua rakennusta kunnioitettiin tuomalla tilan erityispiirteet esiin värivalinnoilla, taiteella ja kalusteilla.

Tapahtumat alkavat

Keväällä kirjaston tapahtumien vakio-ohjelmistossa aloittavat Peliklubi, Novellikoukku, E-hetket ja satutunnit. Aikuisten lukupiiri palaa ohjelmistoon maaliskuussa. 

Lastenosaston leikkimiseen innostavat kalusteet ja valikoidut hauskat oppimispelit lupaavat entistä viihtyisämmän kirjastokäynnin myös lapsille. Kirjaston uutta älytaulua hyödynnetään mm. syksyllä aloittavassa matematiikkaan ja ohjelmointiin innostavassa Pulmaario-tiedekerhossa.

Martinlaakson kirjasto on avoinna 29.2. alkaen ma-to 9-20, pe 9-16, la 10-16

Ensimmäisiä kuvia kirjaston sisustuksesta voit katsella  Instagramista

Teksti: Minna Saastamoinen 
Jutun kuva: Dani Rönnqvist