Martinlaakson kirjasto remonttiin 4.10.2015

Martinlaakson kirjasto sulkeutuu sisustusremontin ajaksi 4.10. 2015 ja aukeaa helmikuussa 2016 entistä ehompana.

Milloin?

Kirjaston sisustusremontti alkaa 4. lokakuuta 2015, ja kirjasto avataan uudestaan helmikuussa 2016. 

Missä voin asioida remontin aikana?

Remontin aikana alueen asukkaita palvelevat Myyrmäen kirjasto sekä kirjastoauto, joka pysähtyy keskiviikkoisin klo 13-14 Martinlaakson kirjaston edustalla Postin lastausalueella osoitteessa Laajaniityntie 3.

Mitä pitää muistaa?

Jos sinulla on varauksia, vaihda niiden noutokirjasto joksikin toiseksi Helmet-kirjastoksi ennen remonttia. Henkilökunta auttaa tarvittaessa. Apua löydät myös videolta: Näin siirrät varaukset.

Miten ja miksi?

Tärkeimpiä syitä uudistukselle ovat kalustuksen uusiminen sekä tilojen päivittäminen vastaamaan paremmin kaupunkilaisten tarpeita. Kirjaston kalusteet ovat ehtineet kulua ja vanhentua käytössä, joten niiden uudistaminen on  paitsi viihtyisyyden, myös käytettävyyden kannalta tärkeää.

Monet asiakkaat toivovat kirjastolta lukurauhaa, joten mietimme osastojen sijoittelun ja äänimaiseman entistä tarkemmin. Lisäksi haluamme antaa enemmän ja paremmin tilaa kirjaston kokoelmalle ja tehdä kirjastotilasta joustavan erilaisia tapahtumia ja kohtaamisia varten.

Tilojen lisäksi uudistamme kirjaston palveluja, jotta voisimme olla mukana Martinlaaksolaisten arjessa ja palvella asukkaita yhä monipuolisemmin.

Kenelle?

Teemme uudistusta juuri sinua varten. Pyrimme ottamaan lähialueen asukkaiden toiveet huomioon mahdollisimman laajasti erilaisten kyselyiden, haastattelujen ja työpajojen avulla. Teemme yhteistyötä paikallisten koulujen ja päiväkotien kanssa, jotta saamme myös lasten ja nuorten äänen kuuluviin.

Mitä remontin jälkeen?

Moni asia säilyy uudistuksenkin jälkeen ennallaan. Kirjasto pysyy samoissa tiloissa Martinlaakson juna-aseman kupeessa. Kirjaston kokoelma on tulevaisuudessakin sama, mutta esillä entistä paremmin. Myös vanha tuttu henkilökunta palaa sisustusremontin jälkeen palvelemaan kävijöitä viihtyisämmissä ja toimivammissa tiloissa.

Miten voin vaikuttaa?

Järjestimme kevään ja kesän 2015 aikana asiakkaille kolme Tuunaa kirjasto! -työpaa, joissa ideoitiin kirjaston tulevia tiloja ja palveluja. Sisustussuunnittelijat tekevät asiakkaiden toiveiden pohjalta suunnitelman, jota esitellään Martinlaakson kirjastossa keskiviikkona 16.9.2015 klo 18. Esittelytilaisuudessa on mahdollista kommentoida suunnitelmaa ja vaikuttaa sen yksityiskohtiin ennen remontin alkamista.

Henkilökunta vastaa mielellään kaikkiin remonttia koskeviin kysymyksiin, tule rohkeasti juttelemaan!