Päiväkotiyhteistyö

Haluamme rikastaa lapsen mielikuvitusta ja tukea lapsen kielellistä kehittymistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot/Martinlaakson kirjasto:
Mervi Rautiainen mervi.rautiainen@vantaa.fi
Anne Saari anne.saari@vantaa.fi 
 

Satutuokiot 3-5-vuotiaille

Tarjoamme vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia satutuokioita. Tuokiot on suunnattu 3-5-vuotiaille ja niiden kesto on noin 30 minuuttia. Ilmoittaudu satutuokioihin tästä.
 

Ryhmäkohtaiset satutuokiot

Ryhmän koko on mahdollista sopia toiveidenne mukaisesti. Järjestämme satutuokioita sekä etänä Teamsin välityksellä, että paikan päällä kirjastotilassa. Varaathan satutuokion vähintään muutamaa viikkoa ennen toivottua ajankohtaa yllä olevalta yhteyshenkilöltä.

Satutuokiotallenteet

Vantaan kaupungin päiväkodit pääsevät katsomaan tekemiämme satutuokiotallenteita. Tuokiota ovat toiminnallisia ja ne sopivat 3-vuotiaasta alkaen. Satutuokioita on yhteensä 11, joista yhden kesto on noin 30 minuuttia. 
Kirjaston satutuokiotallenteet (linkki toimii Vantaan kaupungin työntekijöillä)
 

Aihepaketit

Sankarit, ötökät, avaruus, tunnetaidot ja ystävyys vai jotain ihan muuta? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille. Tilaathan aihepaketin vähintään kaksi viikkoa ennen aineiston noutoa. Tilaa paketti tästä.

Tunne- ja kaveritaitolaatikko

Kirjastosta on lainattavissa tunne- ja kaveritaitolaatikko satuhetkien järjestämiseen. Laatikko sisältää kymmenen teemaan sopivaa kirjaa sekä ohjekansion, josta löytyy jokaiselle kirjalle erikseen luotu satuhetken mallirunko sekä runsaasti vinkkejä ja valmiita tehtäväideoita kirjojen käsittelyyn lasten kanssa. Löydät kirjalliset materiaalit myös tästä.

Kirjasto Lukudiplomi_pieni.png

Satudiplomi

Satudiplomin hankinta antaa lisäintoa satujen lukemiseen ja kuuntelemiseen. Satudiplomisivulta löydät lukuvinkkejä ja lisäohjeita satudiplomin suorittamiseen. www.lukudiplomi.fi

Luetut kirjat voi merkitä väritettävään Lukulokkiin. Kun yhdessä askarreltu Lukulokki on valmis, lapset saavat kirjastosta ryhmädiplomin sekä kruunun Lukulokilleen.

Kirjastokortti värikkäillä kuvilla

Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi.
 

Itsenäiset kirjastovierailut

Tervetuloa itsenäiselle kirjastovierailulle Martinlaakson kirjastoon. Mikäli haluat varmistua aineiston saatavuudesta vierailunne aikana, olettehan yhteydessä etukäteen.

Kuva: Pixabay, pixabay.com