Henkilökunta suosittelee –näyttely

Kirjaston salissa on syksyn ja talven mittaan vaihtuva ”Henkilökunta suosittelee”-näyttely, jossa Maunulan kirjaston työntekijät esittelevät omilla kasvoillaan suosikkejaan niin kirjoista, peleistä, runoista, elokuvista kuin muustakin lainattavasta materiaalista.

Suosittelunäyttelyn ideoinut Antti hehkuttaa Fred Vargasin dekkareita. ”Vargasin tyyli on aivan omanlaisensa: kirjojen maailma ja siinä esiintyvä huumori on täysin erilaista, kuin mikään muu lukemani.” Antti on tuonut kirjailijan tuotantoa esiin myös vetämässään dekkarilukupiirissä.

Loka-marraskuun vaihteen vinkit kerännyt Jon puolestaan kertoo yhdestä suosikistaan näin: ”Valitsin näyttelyyn Eppu Nuotion runokirjan `Ollaan ananas ja kookos´, sillä se on jäänyt voimakkaasti lapsuudesta mieleen. Siinä iässä ajatteli rakkaudesta, että `yäk´, mutta tämä tuntui silti ihanalta”.

Toisenlaista näkökulmaa suosittelusarjaan tuonut Osku taas suosittelee musiikkiartisti Artsia: ”Erityisesti kappaleiden lyriikat tekivät vaikutuksen, sillä teemat liippaavat läheltä omaakin elämää. Musiikki on ajankohtaista poliittista tykittelyä.” Artsin levy on myös musiikkikokoelman harvinaisempaa tarjontaa: kirjasto sai hankittua lainaajien iloksi omakustannekappaleen 6/27.

Nämä ja kaikki muut suositukset ovat lainattavissa Helmet-kirjastosta!

Tekstin kirjoittaja Elina Suikanen