Satudiplomin monikieliset kirjat houkuttelevat perheitä ja ryhmiä yhteisiin lukuhetkiin

Helmet-kirjastojen satudiplomi on leikkisä tapa lisätä lasten lukuintoa. Diplomi on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille, perheille ja varhaiskasvatuksessa käytettäväksi. Sen voi siis suorittaa joko yksin tai ryhmänä.

Satudiplomi suoritetaan lukemalla tai kuuntelemalla kymmenen (10) kirjaa. Ne voi valita satudiplomin kirjalistalta tai lukea muita mieluisia kirjoja. Diplomia suorittava voi täyttää itse tulostettavaa Lukulokki-pohjaa kirjojen muistiin merkitsemiseen ja kaikki kymmenen (10) kirjaa suorittanut voi noutaa kirjastosta diplomin sekä Lukulokilleen kruunun.  

Satudiplomin kirjalistoilta löytää monipuolisia ja viihdyttäviä kirjavinkkejä yhteisiin lukuhetkiin ja kirjat on jaoteltu aihealueisiin. Näitä ovat kaveritaidot ja tunteet, minä ja muut, seikkailu, ympäristö ja eläimet, päiväkoti ja esikoulu sekä runot ja riimit. Perinteisiä tai uudempia satujakaan ei ole unohdettu, sillä ne löytyvät nyt ihan omasta kategoriastaan. Myös suuntaa antavat ikäsuositukset eri kirjoille on merkitty niiden kohdalle.  

Satudiplomi on tarkoitettu myös vieraskielisten perheiden ja ryhmien lukuharrastuksen tukemiseen, sillä kirjat voi lukea millä tahansa kielellä. Kun klikkaa diplomissa kirjan kansikuvaa, saa esittelytekstin ja linkin kirjan saatavuustietoihin.  

Jos kirjasta on kieliversioita, on saatavuustietojen yläpuolella linkki nimeltään “monikielinen haku”. Linkki vie Helmet-hakutulokseen, joka näyttää kirjan kaikki eri kielillä julkaistut versiot. Hakutulosta voi rajata vasemmanpuoleisista valikoista esimerkiksi tiettyyn kieleen. 

Lukuiloa satudiplomin parissa kaikilla mahdollisilla kielillä! 

Lue lisää täältä:

Satudiplomi

Helmetin luku- ja satudiplomit

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto