Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Maailma kylassa Monikielinen, Maailma kylassa Monikielinen

Monikielinen kirjasto ja Skidi Maailma kylässä -festivaalilla 26-27.5.2018

Monikielinen kirjasto osallistuu Skidi-kirjastoauton kanssa Maailma kylässä -festivaalille. Festivaali järjestetään 26.–27.5.2018 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19.

Osallistumisen keihäänkärkenä on monikulttuurisuus ja monikielisyys. Kirjastoautossa on esillä festivaalin teeman mukaisesti Monikielisen kirjaston kirjallisuutta ja musiikkia Afrikan eri maista ja eri kielillä. Myös Afrikan maiden kirjailijoiden suomeksi käännettyjä teoksia on tarjolla. Kaikki kirjastoauton kokoelmat ovat lainattavissa Helmet-kirjastokortilla.

Monikielinen kirjasto on myös yksi Maailma kylässä festivaalin asiaohjelmantuottajista. Apulaispormestari Nasima Razmyar on kirjailija Riina Katajavuoren haastateltavana Rautatientorin Amazon-lavalla sunnuntaina 27.5.2018 klo 13.00. Haastattelun kantavana teemana on kirjaston merkitys vieraskielisen väestön kotoutumisessa ja oman äidinkielisen aineiston saatavuudessa. Näe haastattelu paikalla.

Kuuntele mitä Nasima Razmyar kertoo myös lapsuuden kirjastosta ja mitä kirjasto hänelle merkitsee Kirjastokaistan ”Kolme kysymystä kirjastosta” -sarjassa.

Maailma kylässä -festivaalille on ilmainen sisäänpääsy. Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten erityisasiantuntija. Lue lisää festivaalista.

Nasima Razmyar: Kirjasto auttoi minua kuromaan kiinni etumatkaa

Riina Katajavuori: Kulttuurista riippumatta haluamme lapsillemme hyvän elinympäristön

                             

Helsingin Rautatientori ja Kaisaniemen puisto (Monikielinen kirjasto)

26.5.2018 klo 11.00 - 27.5.2018 klo 19.00

www.maailmakylassa.fi

Viimeksi päivitetty 25.5.2018