Ekaluokkalaisen kirja herätti lukuinnon

Jo muutamana syksynä koulutaipaleensa aloittaneet ovat saaneet kirjastosta lahjaksi helppolukuisen kirjan. Kirjalahjan myötä ekaluokkalaiset on toivotettu tervetulleiksi kirjaston asiakkaiksi, ja samalla ikioman kirjan on haluttu edistävän lukuharrastusta.  Mutta herääkö lukuinto?

Ainakin Sául Peraltan kohdalla näin on käynyt.  Kirjastosta lahjaksi saatu Timo Parvelan Ella ja kaverit luokkaretkellä oli ensimmäinen Sáulin kokonaan itse lukema kirja. Ellan jälkeen luettuja kirjoja on säntillisesti pidetyn lukupäiväkirjan mukaan kertynyt jo 154 puolentoista vuoden aikana. Kielivalikoima on tasainen: puolet kirjoista Sául on lukenut suomeksi ja puolet englanniksi, tosin mieluiten hän lukee suomeksi. Huima saavutus! Myös Suomi100 oli lukuharrastuksessa huomioitu: juhlavuonna hän luki tasan 100 kirjaa. Tänä vuonna Sáulin tavoitteena on lukea uudet 100 kirjaa.

Sául lukee joka päivä (joskus myös salaa!). Ohuita kirjoja hän saattaa ahmaista kolmekin päivässä, paksumpi teos vie pari päivää. Vaikka Risto Räppääjiä ja Horrid Henryjä on kulunut monen monta, ovat eläinkirjat Sáulin suosikkeja.

Lukuinnostus voi olla kannustavaa: kun pikkuveli on osoittautunut superlukutoukaksi, on isosisko myös innostunut lukemaan entistä enemmän.

Uusia ideoita lukuharrastukseen niin Sául kuin muutkin lukemisesta kiinnostuneet voivat etsiä Pienestä HelMet-lukuhaasteesta, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin!

Teksti ja kuva: Tuija Lassila

Pieni Helmet-lukuhaaste 2018