Munkka on slow

Maailma tuntuu muuttuvan koko ajan kiireisemmäksi - muutosten vauhti, tiedon ja viihteen tulva, levoton äänimaailma jne. hämmentävät ja stressaavat. Munkkiniemen kirjastossa on päätetty tarjota levähdyspaikka tästä kaikesta, tietoisen hidastamisen  tai leppoistamisen,  eli  slow-ajattelun avulla. Tähän suuntaukseen liittyvät käytännöt eivät sinänsä ole uusia tai vieraita sen enempää  Munkassa kuin muissakaan kirjastoissa,  pikemminkin ne istuvat kirjastoympäristöön hyvin luontevasti. Uutta on vain asian selkeämpi tiedostaminen ja esiin tuominen.

Munkassa on ennenkin haluttu tarjota yksilöllistä palvelua, kotoisaa tunnelmaa, perinteistä miljöötä sekä kirjaston linjaan sopivia näyttelyitä ja tilaisuuksia. Myös ekologia on pyritty aina huomioimaan. Nyt tämä kaikki liitetään slow-ajatteluun.

Samassa hengessä on myös lisätty kirjaston kotoisuutta: on hankittu uusia huonekasveja, retro-nojatuolit, kahviautomaatti ja istumaryhmä kirjaston pihalle. Aineistoakin on pyritty saamaan esille entistä paremmin. Kerro sinä, mitä muuta voisimme vielä tehdä kirjaston leppoistamiseksi?

Munkkiniemen kirjastosta on tullut nyt osa kolmoiskirjastoa, johon kuuluvat myös Etelä-Haagan ja Pohjois-Haagan kirjastot. Kolmoiskirjastolla on yhteinen kirjastonjohtaja Lauriina Vilkkonen.
Tulemme tarjoamaan uusia tapahtumia ja palveluita, mutta slow-ajatelu on edelleen tärkeä meille.

Tervetuloa viihtymään, rauhoittumaan ja syventymään! Kiire loppuu kirjastossa…