Päiväkotiyhteistyö

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille. Tältä sivulta löydät lisätietoa Myllypuron kirjaston palveluista.

Päiväkotien yhteyshenkilö Myllypuron kirjastossa:

Kirsi Kausola
kirsi.kausola(at)hel.fi
p. 040 484 3169

Satutuokiot päiväkodeille

Myllypuron kirjaston satutuokiot alkavat kevätkaudella 2023. Satutuokioihin on aina ennakkoilmoittautuminen. Tiedotamme oman alueemme päiväkoteja ohjelmasta sähköpostitse. 

Ehdota yhteistyötä!

Osallistumme Myllypuron kirjastossa mielellämme erilaisiin projekteihin ja toteutamme päiväkotien toiveita mahdollisuuksien mukaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kehittämisideoita tai toiveita tietynlaisesta yhteistyöstä. Otathan kuitenkin yhteyttä hyvissä ajoin - kirjastossamme tapahtuu paljon, joten viime tipassa esitettyjä toiveita emme ehdi toteuttaa.

Kirjapaketit päiväkotiryhmille

Kaipaatteko kirjoja jostain tietystä aihepiiristä? Tutkitteko jotain ilmiötä, josta tahtoisitte tietää lisää? Voitte pyytää meitä keräämään teille kirjapaketin tietystä aiheesta. Valmisteluaikaa tarvitsemme noin 1-2 viikkoa.

Ruotsinkieliset palvelut päiväkodeille

Itä-Helsingin alueella on ruotsinkielinen lastenkirjastotyöläinen, ole yhteydessä ruotsiksi: beatrice.skaag@hel.fi
Lisätiedot: Samarbete bibliotek - daghem

Tietoa lukemisesta aikuisille

Voit pyytää meitä päiväkodin kehittämispäivään tai vanhempainiltaan kertomaan lukemisen merkityksestä ja vinkkaamaan juuri halutulle ikäryhmälle sopivia kirjoja. Toteutamme pyynnöt aina kun muilta töiltämme vain ehdimme. Kysy rohkeasti lisää!

Ohjatut tutustumiskäynnit 

Mitä Myllypuron kirjaston lastenosastolta löytyy? Mikä on kirjastokortti? Miten lainataan ja palautetaan kirjoja? Järjestämme ryhmille ohjattuja käyntejä kirjastoon tarpeen mukaan. 

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Ohjattujen käyntien lisäksi ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan ja palauttamaan kirjoja ja muuta aineistoa, sekä hyödyntämään kirjastoa omatoimisesti.

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 
https://www.oodihelsinki.fi/