Mediaviikko

Mediataitoviikko 2019 Espoonlahden kirjastoissa

Mediataitoviikko on nimensä mukaisesti erilaisiin medioihin tutustuttava viikko. Ohjelmaa löytyy lapsille kuin myös aikuisillekin. Mediataitoviikko viikolla 6, eli 4.2.-9.2.2019.

Nöykkiön kirjasto

Maanantai 4.2.:
Mediamysteeripeli 5. lk 
Mediataitoviikko käynnistyy maanantaina Nöykkiön kirjaston monitoimitilassa ja kirjastosalissa heti aamusta, kun yksi viidesluokka pääsee pelaamaanmediamysteeripeliä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: niklas.snabb(at)espoo.fi (Ajat varattu/Ryhmät valittu).

Tiistai 5.2.:
Kaksi leluanimaatiopajaa päiväkotiryhmille tiistaiaamuna 
Tiistain leluanimaatiopajassa Nöykkiön kirjaston monitoimitilassa lelut lähtevät elämään! Animaatiot kuvataan iPadien Stop Motion-ohjelmalla. Hahmoina käytetään lasten omia leluja. Pajan kesto 75 minuuttia. Pajaan mahtuu kerralla enintään 12 lasta, ryhmän mukana oltava vähintään 2 aikuista. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: heliminna.hakala(at)espoo.fi (Ajat varattu/Ryhmät sovittu)

Lapsille ja perheille avoin non-stop mediapaja  klo 14.30-15.30
Tiistaina Nöykkiön kirjaston lastenosastolla. Harjoitellaan yhdessä animaatioiden ja videoiden tekoa. Laitteita on käytettävissä rajoitetusti, joten jos haluat varata paikkasi ja laitteen itsellesi/ryhmällesi, laita viestiä tammikuun aikana heliminna.hakala(at)espoo.fi.

Keskiviikko 6.2.:
Mediasatutuokio monitoimitilassa 3-5-vuotiaiden päiväkotiryhmälle klo 9.
Keskiviikkona mediasatuokio Nöykkiön kirjaston monitoimitilassa yhdelle päiväkotiryhmälle. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: heliminna.hakala(at)espoo.fi. (Ajat varattu/Ryhmät sovittu)

Kaikille avoin mediataitoviikon satutunti klo 10.
Nöykkiön kirjastossa on kaikille avoin vakiosatutunti keskiviikkoisin klo 10. Mediataitoviikolla 6.2. klo 10 monitoimitilassa luetaan satuja, joissa on mukana erilaisia medioita jamedialaitteita ja samalla jutellaan lasten mediankäytöstä ja mediataidoista. Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan osoitteeseen anna.valtonen(at)espoo.fi. (Ajat varattu/Ryhmät sovittu.) Yksittäiset kuulijat ovat tervetulleita ilmoittautumatta.

Vastamainostyöpaja yläkoululaisille 
keskiviikkona 6.2. läheisellä koululla. (Aika varattu/Ryhmä sovittu)

Mediataidepaja yläkouluikäisille keskiviikkoisin klo 14.30-16.
Espoon kuvataidekoulu ja Espoon kaupunki järjestävät maksuttomia mediataidepajoja nuorille Nöykkiön kirjaston monitoimitilassa keskiviikkoisin 24.4. asti (ei talvilomalla 20.2.) Voit osallistua myös yksittäisille pajakerroille. Jatketaan teemaa ”Luo oma maailmasi ja hyppää sen sisään.” 
Lisätietoja ja yhteystiedot: Mediataidepaja Nöykkiön kirjastossa.

Torstai 7.2.:
Leluanimaatiopaja eskariryhmälle
Nöykkiön kirjaston monitoimitilassa eskariryhmä pääsee tekemään omia animaatioita. Animaatiot kuvataan iPadien StopMotion-ohjelmalla. Pajan kesto 75 minuuttia. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: heliminna.hakala(at)espoo.fi. (Aika varattu/Ryhmä sovittu)

Saunalahden kirjasto

Tiistai 5.2.:
Mediataitoviikon Pro-pelikasvattaja -pakopeli tiistai-iltana
Et tiedä mitään pelaamisesta? Nyt se muuttuu.3-6 pelaamisesta mitään tietämätöntä aikuista lukitaan huoneeseen. 40 minuuttia aikaa oppia pelikasvatuksen salaisuudet ja selviytyä ulos. Onko sinusta siihen? Vai jäätkö jumiin kuuntelemaan Super Marion tunnusmusiikkia ikuisesti…
Pro-pelikasvattaja -pakopeliin voivat osallistua aikuiset tai aikuiset yhdessä lastensa kanssa. Peli ei ole pelottava. Tule paikalle noin 10 minuuttia ennen peliaikasi alkua. Pelissä tarvitaan kännykkää tai tablettia, yksi laite ryhmässä riittää.
Pro-pelikasvattaja -pakopeli on suunniteltu tukemaan pelimaailmaa tuntemattoman vanhemman pelikasvatustaitoja pelaavan lapsen kanssa.
Peleihin voi osallistua Ison Omenan kirjastossa, Saunalahden kirjastossa sekä Sellon kirjastossa.

Peliin kannattaa ilmoittautua etukäteen.
17.30-18.10 ilmoittautumis linkki
18.15-18.55 ilmoittautumis linkki
19.00-19.40 ilmoittaudumis linkki

Keskiviikko 6.2.:
Mediamysteeripeli keskiviikkoaamuna yhdelle viidesluokalle
Saunalahdessa yksi viidesluokka pääsee pelaamaan mediamysteeripeliä. Mediamysteeri-peli on 10-12-vuotiaille soveltuva tableteilla pelattava, draamakasvatuksellisia ja pelipedagogisia menetelmiä hyödyntävä pelillistetty vierailumalli, joka innostaa lapsia toimimaan oma-aloitteisesti medialukutaitoa ja mielikuvitusta kehittävällä tavalla ja samalla tutustumaan kirjaston palveluihin. Peli on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien, Kartanokosken koulun 5B-luokan sekä Vantaan kirjastojen ja Päivälehden museon kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: niklas.snabb(at)espoo.fi  (Ajat varattu/Ryhmät sovittu)

Perjantai 8.2.:
Kaikille avoin mediataitoviikon satutunti klo 10.

Saunalahen kirjastossa luetaan satuja ja jutellaan lasten kanssa mediankäytöstä ja mediataidoista. Tiedustelut ja ilmoittautumiset; anna.valtonen(at)espoo.fi

Lapsille ja perheille avoin non-stop mediapaja pe 8.2. klo 14.30-15.30
Saunalahden kirjastossa. Harjoitellaan yhdessä animaatioiden ja videoiden tekoa. Laitteita on käytettävissä rajoitetusti, joten jos haluat varata paikkasi ja laitteen itsellesi/ryhmällesi, laita viestiä tammikuun aikana heliminna.hakala(at)espoo.fi.

Soukan kirjasto

Maanantai 4.2.:
Leluanimaatiopaja päiväkotiryhmälle

Heti mediataitoviikon maanantaiaamuna Soukan Pikku-Kikessä pientenmediapajassa 3-5-vuotiaiden päiväkotiryhmä pääsee tekemään omia animaatioita. Animaatiot kuvataan iPadien StopMotion-ohjelmalla.  Pajan kesto 75 minuuttia. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: heliminna.hakala(at)espoo.fi(Ajat varattu/Ryhmät valittu).

Kaikille avoin mediasatutuokio klo 10

Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan Soukan mediasatutuokioon osoitteeseen anna.valtonen(at)espoo.fi; (Ajat varattu/Ryhmät sovittu).

Lapsille ja perheille avoin non-stop  mediapaja 14.30-15.30
Soukan kirjaston lastenosastolla. Harjoitellaan yhdessä animaatioiden ja videoiden tekoa. Laitteita on käytettävissä rajoitetusti, joten jos haluat varata paikkasi ja laitteen itsellesi/ryhmällesi, laita viestiä tammikuun aikana heliminna.hakala(at)espoo.fi.

Tiistai 5.2.:
Yksi viidesluokka pääsee tiistaiaamuna pelaamaan mediamysteeripeliä.
Soukan kirjastossa 5.2. pääsee pelamaan Mediamysteeri-peliä, se on 10-12-vuotiaille soveltuva tableteilla pelattava, draamakasvatuksellisia ja pelipedagogisia menetelmiä hyödyntävä pelillistetty vierailumalli, joka innostaa lapsia toimimaan oma-aloitteisesti medialukutaitoa ja mielikuvitusta kehittävällä tavalla ja samalla tutustumaan kirjaston palveluihin. Peli on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien, Kartanokosken koulun 5B-luokan sekä Vantaan kirjastojen ja Päivälehden museon kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: niklas.snabb(at)espoo.fi. (Ajat varattu/Ryhmät sovittu)

Keskiviikko 6.2.:
Sökö bibliotek på onsdagen den kl. 9-10: 
Gjorde medierna bort sig? - Mediekritik för högstadiet. 
Verkstaden lämpar sig bäst för årskurserna 8 och 9. Vi granskar kända mediehus eventuella felsteg och går igenom god journalistisk sed. Anmälningar till sissel.ray(at)espoo.fi

Perjantai 8.2.:
Pajavärkkäystä (ja kirjavinkkaus) kuudesluokkalaisille klo 9-12
Tutustutaan Soukan kirjaston pajaan sekä 3D-tulostimen ja vinyylileikkurin toimintaan. Tulostetaan oppilasryhmälle/luokalle oma maskotti ja tehdään luokalle yhteinen seinäkangas.
Kesto: Aikaa kannattaa varata 3 tuntia (Yhteinen noin 15-30 min opastus, jonka jälkeen noin 45 min ajan puolet oppilaista pajassa ja puolet kirjastossa lainaamassa ja lukemassa (mahdollisuus, niin sovittaessa, myös kirjavinkkaukseen, tiedonhaunopetukseen tai työpajaan). Vaihto ryhmien kesken. Lopuksi yhteinen päätösosuus.)
Ajankohdat: Sovittavissa mediataitoviikon perjantaille 8.2.2019 klo 9-12 välille. 
Lisäksi 13.3. ja 12.4.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 
- Pajavärkkäys: niklas.snabb(at)espoo.fi ja  
- Kirjavinkkaus/Tiedonhaunopetus/Työpaja tms: heliminna.hakala(at)espoo.fi