Asiakasopastukset Helsingin kaupunginkirjastossa

Henkilökohtainen opastus

Digitalkkari

Digitalkkari neuvoo, kuinka tulostat, skannaat, kopioit tai asioit verkkopalveluissa. Digitalkkarilta saa opastusta myös omien laitteiden peruskäyttöön. Kirjastosta riippuen voit joko varata ajan digitalkkarille, tavoittaa hänet päivystysaikaan tai nykäistä hihasta kirjastossa. Digitalkkareina toimivat Suomen liikemiesten kauppaopiston datanomiharjoittelijat.

Digitalkkari palvelee useassa eri toimipisteessä, kysy lisää omasta kirjastostasi.

Enter ry:n tietotekniikkaopastus

Enter ry:n vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat seniorilta seniorille tietokoneen, tablettilaitteen ja kännykän käytössä. Opastus on avointa kaikille. Lue lisää Helsingin opastuspisteistä.

E-opas

E-opas neuvoo ja opastaa kirjaston e-aineistojen käytössä. Miten e-kirjan voi ladata omalle laitteelle? Kuinka luetaan sähköisiä lehtiä? Kiireetöntä e-opastusta saa useissa kirjastojen toimipisteissä erikseen ajanvarauksella.  

Lukuvalmentaja

Kirjaston lukuvalmentaja auttaa löytämään hyvää lukemista. Hän tekee henkilökohtaisen listan asiakkaan toiveiden pohjalta sopivista kirjoista. Lukuvalmentajalta voi varata myös tapaamisajan. Lue lisää lukuvalmentaja-palvelusta.

Musiikkivalmentaja

Musiikkivalmentaja tarjoaa asiantuntevaa henkilökohtaista musiikkiaineiston suosittelupalvelua. Kiireetön palvelu auttaa löytämään uusia suosikkeja, ja valmennuksen jälkeen tiedät paljon enemmän omasta suosikki musiikistasi. .

Yksilöopastus

Kirjasto tarjoaa yksilöopastusta, joka räätälöidään asiakkaan tiedontarpeiden mukaan. Yksilöopastus voi keskittyä erilaisten palveluiden, tiedonhaun tai tietoteknisten kysymysten ympärille. Yksilöllistä opastusta järjestetään useissa eri toimipisteissä tiettynä aikana tai ajanvarauksella.