Pehmolelut yökylässä

Pehmolelut kutsuttiin kirjaston 30-vuotispäiville ja yökylään 22.9.2017. Pehmolelut saivat tilaisuuden tutustua kirjastoon sulkemisajan jälkeen, ja kaikenlaista jännää tapahtuikin illan ja yön aikana!

Prinsessa ja Myyrä ottivat lelut juhlallisesti vastaan. Onnittelulaulun jälkeen nautittiin synttäriherkuista, ja sen jälkeen energiaa riitti kaikenlaiseen puuhaan. Lautapelihetken pelinä oli vanha tuttu Afrikan tähti. Pelikonsolilla rakennettiin yhdessä unelmien kirjastoa Minecraftissa, ja pelitabletilla kuunneltiin ja katseltiin satuja.

Kirjoja ja lehtiäkin luettiin ahkerasti. Pehmolelut keksivät keinot päästä käsiksi myös ylähyllyn kiinnostaviin kirjoihin. Riemastus oli suuri, kun lehtitabletin Wildlife-lehdestä löytyi gorillan kuva. Lehtikaapeissa oli myös kiva seikkailla.

Omien kännyköiden puute ei estänyt omakuvien ottoa, kun lelut keksivät kopiokoneen. Selfie-jono ei tyrehtynyt koko iltana. Palautusautomaatin varattujen kirjojen laatikosta sai kätevästi pallomeren, jonne hypättiin aukosta. Jossain vaiheessa iltaa Myyrä ajatteli rauhoittaa villiintynyttä menoa, mutta vaahtosammutin ei kyllä olisi ollut sopiva keino siihen!

Bestseller-hyllyllä otettiin yhteiskuva bestiksistä. Satujooga rauhoitti juhlaväen ja sitten huomattiinkin, että ulkona oli tullut ihan pimeää. Vielä viimeiset leikit, yöpuvut päälle ja sitten kaikki pehmolelut asettuivat yhdessä nukkumaan.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Kuvia yön tapahtumista löytyy täältä: https://photos.app.goo.gl/CeqSYT8zvvcopLQy2

Kuva: Eeva Karhunen