Pieni tyttö aurinkolasit ja iso hattu päässä

Päiväkotiyhteistyö

Päiväkotiyhteistyö Helsingissä

Olet lämpimästi tervetullut päiväkotiryhmäsi kanssa kirjastoon! Kirjastot ympäri Helsinkiä tarjoavat monipuolisia palveluita alle kouluikäisille lapsille. Palvelut vaihtelevat kirjastoittain. Kysy lisää omasta lähikirjastostasi! 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Suvi Immonen
suvi.immonen(at)hel.fi

Oulunkylän kirjaston palvelut päiväkotiryhmille

Aihepaketit
Tutkitteko avaruutta, perehdyttekö ötököihin tai vaikkapa maailman vanhimpiin keksintöihin? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille.​

Satutuokiot 

Sukelletaan yhdessä satujen ja tarinoiden maailmaan! Koronatilanteen vuoksi syksyllä 2020 Satutuokioihin otetaan vain yksi ryhmä kerrallaan. Ryhmät voivat varata itselleen tuokion Varaamon kautta: https://varaamo.hel.fi/resources/aww5wyejpxgq

Satujooga 3-6-vuotiaille 

Huom: Koronatilanteen vuoksi syksyllä 2020 ei järjestetä satujoogaa.

Joogassa kaikki osallistujat pääsevät mukaan liikunnalliseen seikkailuun! Joogaan mahtuu n. 10 lasta kerrallaan. Ryhmille ennakkoilmoittautuminen: iri.myller(at)hel.fi.  

Media(satu)tuokiot
Mediasatutuokioissa seikkaillaan tarinoiden maailmassa BeeBot-robottien, lisätyn todellisuuden, e-kirjojen ja pelaamisen välityksellä. Eskareiden kanssa pelataan vuorovaikutteista mediataitopeliä Aparaattisaarta. Tiedotamme tuokioista päiväkoteja erikseen sähköpostitse. Tuokioita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan myös pyynnöstä!

3D-tulostin
Oletteko jo nähneet kirjaston 3D-tulostimen rakentamassa pikkuesineitä? Kannattaa käydä kurkkaamassa tulostimeen ohikulkiessanne! Voimme myös sopia pikkuesineen tulostuksesta ryhmälle.

Ehdota yhteistyötä!
Kehitämme mielellämme toimintaamme ja osallistumme päiväkotien projekteihin. Ota rohkeasti yhteyttä!

Itsenäinen kirjaston hyödyntäminen ryhmän kanssa

Ryhmät ovat tervetulleita omatoimiselle käynnille! Koronatilanteen takia kirjastoon voidaan ottaa vain yksi lapsiryhmä kerrallaan. Ilmoitathan ryhmäsi tulosta eli varaa aika Varaamon kautta: https://varaamo.hel.fi/resources/aww5txm6mosa.

Ajanvarauksella varmistamme, että kirjastossa on vain yksi ryhmä kerrallaan ja kirjastovierailu on kaikille turvallinen. Maksimivierailuaika on 1 tunti. Mikäli ei ryhmä ei ole ilmoittanut tulostaan Varaamon kautta, ja kirjastossa on jo joku muu ryhmä paikalla, tulee toisen ryhmän odottaa jo asioivan ryhmän poistumista. Muistathan ryhmäsi kanssa hyvän käsihygienian sekä turvavälit muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. 

Tilojen varaaminen itsenäiseen käyttöön

Voit tarkastella ja varata kirjaston tiloja osoitteessa varaamo.hel.fi. Voit myös tiedustella asiaa suoraan kirjastoista. 

Satudiplomi

Lukeminen yhdessä on hauskaa, ja lisäintoa siihen voi saada ryhmän yhteisellä Satudiplomilla.

Kirjastokortti 

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä – muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjastojen itsepalveluajat

Päiväkotiryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Huomioithan, että osassa kaupunginkirjaston toimipisteistä on käytössä itsepalveluaika aamuisin klo 8–10, jolloin asiakaspalvelu on rajoitettua. Mikäli tarvitsette henkilökunnan apua itsepalveluaikoina, otathan etukäteen yhteyttä kirjastoon.

Kirjaston itsepalveluajat voit tarkistaa osoitteesta www.helmet.fi.

Kirjaston materiaalipankki kouluille ja päiväkodeille

Materiaalipankista löydät ideoita ja sisältöjä mediakasvatukseen ja lukemaan innostamiseen.

Keskustakirjasto Oodin palvelut päiväkodeille

Lasten ja nuorten Oodi 

https://www.oodihelsinki.fi/